BIZIT 2022

Tesla – besplatna ugradnja stanica za punjenje

Tesla proširuje infrastrukturu stanica za punjenje električnih automobila, te joj otvara vrata u novu oblast, pa planira izgradnju stanica za punjenje u okviru poslovnih parkinga.

PCPress.rs Image

Novi program će tako kompanijama nuditi besplatne priključke, te instalacije, a ove će morati prethodno da ispune određene uslove, koji još uvek nisu precizirani. To ne znači da će i usluge punjenja u budućnosti biti besplatne, a iz kompanije Tesla kažu da bi i tokom izgradnje moglo da bude troškova koji bi se naknadno naplaćivali od kompanija na čijim se prostorima za parkiranje stanice budu ugrađivale. Stanice će, kako kažu iz kompanije, biti kompatibilne sa svim Tesla automobilima, ali ne i sa električnim vozilima drugih proizvođača, te se neće pojavljivati na javnim mapama Tesla-inih stanica za punjenje, budući da neće biti otvorene za javnost. Tako će zidni punjači od 240 volti moći da bateriju određenog automobila napune za nekoliko sati, budući da se radi o punjačima „drugog nivoa“, a to vreme će moći da varira u zavisnosti od kvaliteta dostupne infrastrukture.

Pročitajte i:  Tesla planira izgradnju rafinerije litijuma u Teksasu

Tesla je tokom poslednjih nekoliko godina svoju Supercharger mrežu počela da razvija u više različitih smerova, te tako hoteli i restorani mogu da besplatno ugrađuju neophodne punjače, a tu su i manje stanice koje su zgodne za uslove u velikim gradovima, kao i niz opcija koje korisnicima omogućavaju punjenje kod kuće, te pružaju mogućnosti za skladištenje energije.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,