Alexa Whisper Mode: Izdavanje komandi bez vikanja

Alexa je 18. oktobra dobila Whisper Mode, koji korisnicima omogućava da se svom virtuelnom asistentu obraćaju normalnim tonom, te šapatom. Opcija je za sada dostupna samo na engleskom, a pretpostavlja se da će biti korisna roditeljima koji uspavljuju decu, te u nekim drugim slučajevima koji zahtevaju šapat kao način komunikacije.

PCPress.rs Image

Amazon je ovu opciju predstavio developerima još 2017. kao deo napora kompanije da Alexa još više zvuči kao ljudsko biće, budući da joj nova opcija dozvoljava da šapuće, govori različitim brzinama, te da pravi pauze. Novi Whisper Mode je samo jedan od načina na koji Amazon želi da Alexa postane svesnija konteksta, a u okviru novog moda koristi se ista mreža za mašinsko učenje koju koristi i Alexa Guard, koji može da detektuje požarne alarme, te one koji obaveštavaju o prisutnosti štetnih gasova u vazduhu, kao i zvuk lomljenja stakla, nakon čega se Alexa pretvara u sigurnosni sistem.

Moguće je zamisliti niz scenarija u kojima bi Whisper Mode mogao da bude koristan, te se pretpostavlja da će funkcionisati i u situacijama kada bi korisnik trebalo da ostane tih, a tako što će primati komande koje se izgovaraju šapatom, te, na primer, pozivati policiju kada je neki napad još uvek u toku, a tako da ne otkrije poziciju korisnika.

Pročitajte i:  Amazon najavljuje ASTRO kućnog robota

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , ,