Alibaba je kupila izraelski VR startup, Infinity Augmented Reality

Tokom vikenda, Alibaba je preuzela vlasništvo nad izraelskim VR startup-om, Infinity Augmented Reality. Ove dve kompanije imale su strateško partnerstvo još od 2016. godine, kada je Alibaba Group investirala u Infinity AR. Od tada one tesno sarađuju na razvoju proširene realnosti, kao i na projektima veštačke inteligencije.

PCPress.rs Image

Infinity Augmented Reality je osnovana 2013. godine, a njihove „pametne naočare“ koriste se u velikom broju industrija (gejming, maloprodaja, medicina…). Među njihovim proizvodima nalazi se i SDK softverski plug-in za 3D engine. Alibaba se u industriju virtuelne realnosti uključila pre tri godine, kada je investirala u Magic Leap, nakon čega je otvorila novu istraživačku laboratoriju u Kini, čiji cilj je da razvije i inkorporira virtuelnu realnost u njihovu e-commerce platformu.

Infinity AR tim za istraživanje i razvoj počeo je da radi u Israel Machine Laboratory koju je Alibaba otvorio kao deo Alibaba DAMO akademije. Ova akademija sarađuje sa univerzitetima širom sveta, a Israel Machine Laboratory sarađuje sa Univerzitetom u Tel Avivu na polju video analize i mašinskog učenja.

Pročitajte i:  Apple Vision Pro: Apple-ova vizija VR-a

Detalji o vrednosti akvizicije nisu objavljeni.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,