Top50 Glas publike

Star Wars R2D2 visok 6 metara predstavljen u Nemačkoj

Postoje razni fanovi Ratova zvezda, ali nijedan nema tu sposobnost da gleda u zvezde. Predstavljamo vam najveću Star Wars R2D2 verziju na svetu koja omogućava uvid u galaksije daleko, daleko.

Star Wars R2D2 Nemačka Star Wars

Ako neko može da napravi veliku repliku R2D2 robota iz Ratova zvezda onda su to – Japanci. Na drugom mestu su svakako Nemci kojima visoke tehnologije nisu strane. Zato i ne čudi što je ovih dana promovisan “najveća verzija R2D2 robota” na svetu, koja stiže iz Cvajbrukena, Nemačka.

Simpatični robot postao je turistička atrakcija u ovom mestu kada je neko sa viškom vremena primetio da lokalna opservatorija izgleda isto kao R2D2. Usledilo je farbanje nakon čega je jedno mesto za zaljubljenike u zvezde postalo sveto mesto za Star Wars fanove.

Star Wars R2D2 se širi internetom

Iako je omiljeni robot i najbolji prijatelj C3PO još prošle godine postao opservatorija (ili obrnuto?), tek skoro je slika postala viralna. Naime, zgrada je još prošle godine ofarbana po ideju profesora Huberta Cita. On u ovoj opservatoriji često drži predavanja, pa je primetio neverovatnu sličnost sa čuvenim veseljkom.

r2d2 goodsell opservatorija star wars

Ipak, ovo nije prvi put da jedna opservatorija postaje čuveni robot. Još pre 9 godina šašavi studenti su u Minesoti napravili štos i maskirali lokalnu Goodsell opservatoriju. To naravno nije bilo ni izbliza kvalitetno kao što su to uradili Nemci sa njihovim Star Wars hramom.

Star Wars još od prvog filma golica maštu fanova, ali i naučnika pa tako imamo mnoge primere tehnologija iz ovog SF serijala koje su postale stvarnost.

Izvor: Bug

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Instagram uklanja karticu za kupovinu
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,