Alien: TRPG prolaz u voljeni filmski univerzum

Malo je filmskih univerzuma koji gledaoce više privlače od onoga što nudi serijal Alien. Kombinacija problema radničke klase, zlih korporacija i opasnog monstruma iz svemira drži pažnju već više od četrdeset godina.

PCPress.rs Image

Tokom prethodnih decenija mnoge su igre mamile zaljubljenike u ovu priču, a najnovija dolazi od Free League Publishing. U pitanju je tabletop RPG, igra koja se igra u analognom svetu, uz pomoć table i kockica. U uputstvima za igranje nalazi se bogatstvo informacija o sistemima, planetama, vladama i korporacijama Alien univerzuma. To donekle oduzima od misterioznosti koja je u filmu jedan od ključnih elemenata, ali su događaji iz filmova ovde iskorišćeni kao nepotvrđene glasine, pa igrač ipak nije siguran da su xenomorphi zaista tu. Tu je i tabla po kojoj se bacaju kockice, a svaki igrač može da kreira nove svetove, što daje neograničen prostor za pričanje priče.

PCPress.rs Image

Igra može da se igra u Campaign modu, a u tom slučaju je bliža kultnoj igri Dungeons and Dragons. Igrači su u tom slučaju podeljeni u grupe koje se drže zajedno, a mogu da budu Space Trucker, Colonial Marines ili Frontier Colonists, te dobijaju početak zapleta i dalje grade priču kako napreduju.

Pročitajte i:  Luma AI Dream Machine: Još jedna alatka koja tekst pretvara u video

Drugi način je Cinematic Play, u kojem igrači dobijaju uloge koje su prethodno smišljene, a svaki od likova ima neki skriveni plan. Te tajne služe da igrači ulaze u konflikt jedni sa drugima, pa, baš kao i u filmovima, igrač može da bude neki zli android koji je od više instance dobio zadatak da xenomorpha sačuva u životu.

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,