Data centri 2024

Alphabet gradi visokotehnološko naselje

Ne morate da gledate dalje od mobilnog uređaja u vašem džepu za primer kako tehnologija danas oblikuje svet, ali Sidewalk Labs – ogranak, koji se bavi urbanim inovacijama, Google-a čija je matična kompanija Alphabet – želi da uz pomoć tehnologije bukvalno oblikuje deo sveta izgradnjom visokotehnološkog naselja. Sidewalk Labs je najavio planove za transformaciju područja na obali Toronta u tehnološki napredno susedstvo koje zovu Quayside. Projekat će se odvijati u partnerstvu sa gradskom vladom i kompanijom Waterfront Toronto i deo je većeg projekta koji se zove Sidewalk Toronto, koji ima direktan cilj, korišćenje tehnologije za rešavanje najvećih izazova u Torontu.

PCPress.rs Image

“Sidewalk Toronto će transformisati Quayside u uspešno središte za inovacije i zajednicu za desetine hiljada ljudi”, rekao je kanadski premijer Justin Trudeau na konferenciji za novinare. “Ne sumnjam da će Quayside postati model za gradove širom sveta i učiniti sve naše zajednice još boljim mestima za život.” Sidwalk Toronto je počeo da se formira nakon što je Toronto zatražio razvojne predloge za područje od oko 324 hektara pod imenom Port Lands. Sidewalk Labs je odgovorio i od tada su uložili 50 miliona dolara kao početnu investiciju za visokotehnološko naselje, za koji se procenjuje da košta oko milijardu dolara. Waterfront Toronto planira da uloži dodatnu investiciju od 996 miliona dolara od lokalnih i saveznih vlada kako bi izgradila infrastrukturu koja sprečava poplave duž doka.

Pročitajte i:  Google koristi AI za predviđanje poplava

Detalji za Quayside još uvek nisu konačni, pošto proces planiranja neće početi do 1. novembra. Sidewalk Labs izvršni direktor i bivši zamenik gradonačelnika Njujorka Dan Doctoroff ranije je govorio o tome koliko se današnja najveća tehnološka dostignuća – mašinsko učenje, pametni senzori, autonomna vozila, brzi internet i slično – mogu koristiti za izgradnju zajednice koja zaista pripada budućnosti, a ovo naselje može da da neku ideju kako će to izgledati u budućnosti.

Izvor: Futurism

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,