Aplikacija koja vam daje novčane pozajmice za online kupovine

Startup kompanija koja se bavi pozajmicama Affirm, koju je osnovao PayPal i Yelp suosnivač Max Levchin, namerava da uništi kreditnu karticu, ili u najmanju ruku poremeti ceo koncept. Kompanija koja je počela 2012. ponudivši jednostavne i transparentne kredite za kupovinu na vebu, danas pokreće mobilnu aplikaciju koja radi kao virtuelna kreditna kartica, tako da se može koristiti kao kreditna linija bez vezivanja za bilo koju online kupovina. Aplikacija je sada dostupna za iOS i Android.

PCPress.rs Image

Virtuelna kartica vam daje jedinstveni broj kartice, datum isteka i trocifreni sigurnosni kod, koji se zatim mogu koristiti za jedinstvenu online kupovina, dok se plan otplate upravlja preko aplikacije. Umesto stalno promenjivih stopa i naknada, Affirm vam daje naprednu procentualnu kamatnu stopu, kreće se od 10% do 30%, za pojedinačne kupovine i govori vam koliko ćete na kraju platiti pre kupovine. Da biste koristili uslugu, morate obezbediti dokaz o identitetu, ali kredit se produžava samo za stavku koju želite kupiti, pri čemu kompanija mora da utvrdi vašu mogućnost da vratite kredit na osnovu vašeg tekućeg kredita i ukupnog iznosa koji je pozajmljen. Kompanija kaže da će odbijati kredite ako otkrije ponašanje “prekomernog” pozajmljivanja, što ukazuje na to da ima neke ugrađene prepreke kako bi se sprečilo da se ona koristi kao kreditna kartica visokog limita.

Pročitajte i:  Apple News Plus je spreman za rad van mreže 

Premisa Affirm-ovog argumenta je jednostavna: kompanije za kreditne kartice zarađuju tako što odobravaju kredite ljudima koji možda ne mogu da ga vrate, što dovodi do povećanja duga i prihoda izdavaoca kreditne kartice u vidu kazni, povećanja kamate i drugih naknada. “Ovo je prava alternativa kreditnim karticama“, kaže Jack Chou, šef proizvoda kompanije Affirm.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,