Amazon će investirati 1,3 milijarde dolara u Francusku

Investicija će otvoriti 3.000 radnih mesta.

PCPress.rs Image

Choose France

Amazon je saopštio da će investirati više od 1,2 milijarde evra u svoje poslovanje u Francuskoj. Na taj način će se stvoriti više od 3.000 stalnih radnih mesta u toj zemlji.

Francusko predsedništvo je saopštilo da će Amazon i druge kompanije, uključujući GSK i Accenture najaviti investicije vredne milijarde evra kao deo godišnjeg događaja “Choose France”. Investicija AWS povećala bi cloud infrastrukturu u oblasti Pariza kako bi podržala rastuće mogućnosti generativne veštačke inteligencije (GenAI) u Francuskoj. Shodno tome povećaće se i logistička infrastruktura u regionu Auvergne-Rhône-Alpes, navela je kompanija u saopštenju.

Rastuća popularnost GenAI povećava potražnju za cloud uslugama a Francuska je postala centar za veštačku inteligenciju, sa obećavajućim startup kompanijama kao što su Mistral i Poolside. Kompanije poput Meta i Google-a otvorile su AI istraživačke centre u zemlji. Amazon je od 2010. godine uložio više od 20 milijardi evra u svoje poslovanje u Francuskoj. Kompanija zapošljava više od 22.000 stalnih radnika u svojim cloud i online maloprodajnim poslovima.

“Ova radna mesta su dodatak na 2.000 radnih mesta koje smo najavili za 2024. godinu,” rekao je Frédéric Duval, menadžer Amazona za Francusku.

Pročitajte i:  Kanada uzima pet procenata od prihoda streaming platformi

Deo investicije će se koristiti i za proširenje logističke mreže kako bi se povećala brzina isporuke i smanjile emisije ugljen-dioksida. Amazon ima više od 35 logističkih objekata u Francuskoj.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *