Microsoft najavljuje Proteus Controller 

Microsoft je najavio Proteus Controller, modularni komplet Proteus Controller za video igre od 299 dolara koji omogućava Xbox igračima sa invaliditetom da prilagode svoje kontrolere. 

PCPress.rs Image

Kreiran od strane periferne kompanije ByoWave kao deo programa Designed for Xbox , bežični kontroler se sastoji od malih kockica sa zamenljivim prednjim pločama koje uključuju tastere kontrolera, tablu za usmerenje i analogne štapove.  

Delovi „prikači i igraj“ se povezuju tako da igrači mogu da naprave više od 100 konfiguracija i varijacija LED osvetljenja. Kao rezultat toga, igrači sa jednom rukom i drugi igrači sa invaliditetom mogu da koriste kontroler na način koji im najviše odgovara. Dugmad se takođe mogu ponovo mapirati za individualizovanije iskustvo, ali samo preko prateće aplikacije. 

Prilikom lansiranja, Proteus kontroler će raditi sa Xbox Series X / S, Xbox One i Windows 10 i 11. ByoWave kaže da neće podržavati PlayStation 5 ili Nintendo Switch, iako je otvoren za partnerstvo sa ovim platformama. 

Očekuje se da će kontroler biti isporučen ove jeseni, iako je sada dostupan za pretprodaju preko ByoWave veb lokacije po sniženoj ceni od 255 dolara. Komplet će uključivati USB-C kabl za punjenje i Bluetooth ključ, kao i druge delove poput leve i desne ručke za kreiranje tradicionalnog gamepada i dve velike periferne jedinice sa jednim dugmetom. 

Pročitajte i:  GoPro: Pojednostavite upravljanje ljudskim resursima najefikasnijim rešenjima

Uporedo sa predstavljanjem novog kontrolera, Microsoft takođe ažurira svoj Xbox Adaptive Controller od 99,99 USD, koji je objavljen 2018. godine kako bi pomogao igračima da izgrade prilagodljiva podešavanja za igre. 

Kontroler će uskoro podržavati više dodataka, a svaki USB port će uskoro nuditi podršku za do 12 dugmadi, drugi štap i prekidač za šešir. Ažuriranje firmvera će biti dostupno javnosti u narednih nekoliko meseci, ali će se pojaviti u narednih nekoliko nedelja za Xbox Insiders. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *