Amazon i BMW uvode AI u automobile

Glasovni asistenti zasnovani na vozilu su sledeća velika granica, koja uključuje veštačku inteligenciju u iskustvo vožnje. Amazon i BMW najavili su partnerstvo kako bi značajno poboljšali postojeće iskustvo, spajajući LLM sa Alexa-om i stvarnim uputstvom za vozača.

PCPress.rs Image

Nove tehnologije će minimizirati smetnje u automobilima

Amazon kaže da ovaj alat nudi „prirodniji način da upoznate svoj novi automobil“. Možete pitati kako različite funkcije funkcionišu, kao što je sistem pomoći pri parkiranju, i dobiti odgovore u razgovoru. Obe kompanije sugerišu da će ova glasovna tehnologija „ukloniti složenost i minimizirati smetnje u automobilu“.

To nije samo sistem za isporuku informacija. Takođe možete zatražiti od bota da preduzme radnje u vaše ime, kao što je ulazak u određeni režim vožnje. Pored toga, ovo će se u potpunosti integrisati sa infotainment sistemom, tako da ćete moći da tražite od asistenta da uključi muziku, navigaciju do odredišta, promeni unutrašnju temperaturu i skoro sve ostalo.

BMW već godinama koristi Amazon Alexa u svojim infotainment sistemima, ali ovo je značajan korak napred. Kompanije su ranije najavile partnerstvo za izgradnju prilagođenog BMW glasovnog asistenta u vozilu koji je koristio Alexa kao okvir, i izgleda da je ovo deo tog napora.

Pročitajte i:  Amazon Music Maestro - AI liste za reprodukciju 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: