BIZIT plus

Osvežena Tesla 3 od sada u prodaji u SAD-u

Prošlo je oko tri meseca otkako smo prvi put videli da Tesla prodaje unapređenu verziju modela 3 u Evropi, Kini i na Bliskom istoku. Sada je Teslin model 3 iz 2024. dostupan za kupovinu u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku.

PCPress.rs Image

Dostupan u dve varijante

Unutar Tesla 2024 Model 3 nalazi se novi zadnji ekran od osam inča koji kontroliše stvari kao što su infotainment i klima. Prednji ekran ostaje iste veličine od 15 inča, ali je svetliji i ima tanji okvir. Ažurirani automobil takođe nudi ventilisana prednja sedišta, mekše, sofisticiranije materijale i audio sistem sa do 17 zvučnika. Ceo model 3 iz 2024. opremljen je akustičnim staklom za tišu vožnju i ima prilagodljivo ambijentalno osvetljenje.

Eksterijer automobila takođe ima neke nadogradnje, pri čemu je Tesla integrisao svetla za maglu i indikatore u glavne farove. Pozadi, svetla su potpuno povezana u odnosu na dva odvojena dela. Pored toga, postoje dve nove opcije boja: Ultra Red i Stealth Grey.

Model 3 je dostupan u dva tipa. Domet novog modela Real Vheel 3 ostaje na 438 km. Značajno je da njegova alternativa, model 2024 Long Range 3, ima malo povećani procenjeni domet EPA od 549 km. Ovo povećanje dolazi u trenutku kada Tesla smanjuje mnoge od svojih navedenih dometa kao odgovor na novu regulativu američke vlade koja testira vozila kako bi se osiguralo da daju tačne procene. Tesla je ranije manipulisao brojem prikazanim u automobilima kako bi izgledao veći.

Teslin model 3 iz 2024. je sada dostupan za naručivanje sa procenjenom isporukom u januaru ili februaru. Real Vheel Mode počinje od 38.990 USD, sa mogućnošću zakupa za 329 USD mesečno. Model 3 sa dvostrukim motorom i pogonom na sve točkove dugog dometa dostupan je za 45.990 dolara ili 439 dolara mesečno ako se iznajmljuje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: