Amazon ima velike planove za budućnost

Amazon je saopštio da je uložio u još tri start-up preduzeća u okviru svog fonda Climate Pledge vrednosti 2 milijarde dolara, koji je pokrenut prošlog juna. Preko fonda je investirao u 11 kompanija koje razvijaju tehnologije u širokom spektru sektora, od transporta i logistike do poljoprivrede i hrane.

PCPress.rs Image

Climate Pledge Fund, koji je Amazon pokrenuo prošlog juna, dizajniran je da investira u tehnologije koje se razvijaju kako bi se zaustavile klimatske promene i globalno zagrevanje. Amazon je do sada podržao 11 kompanija u nekoliko industrija, od proizvodnje, proizvodnje energije do hrane i poljoprivrede.

Jedna od novih kompanija je Resilient Power, start-up sa sedištem u Austin-u koja razvija tehnologiju punjenja električnih vozila koja se brže instaliraju od današnjih sličnih sistema. Amazon je rekao da je ovo pokretanje pomoći dalje ostvarenje sopstvenih ciljeva kompanije. Odnosno da do 2030. proizvede 100.000 električnih vozila za dostavu. Amazon je takođe napravio i ugovor sa kompanijom Rivian Automotive da proizvodi ovakva električna vozila.

Amazon ima ozbiljne planove

Ulaganje u kompaniju CMC Machinery, koja pravi kutije dizajnirane da odgovaraju tačnim dimenzijama proizvoda u svakoj porudžbini, eliminišući potrebu za plastičnim podlogama za jednokratnu upotrebu, još jedna je od novina koju najavljuje Amazon.

Pročitajte i:  Francuska kažnjava Amazon sa 35 miliona dolara

Amazon je povećao svoje ulaganje u Infinium, koji je razvio ultra-niskougljična goriva koja se mogu koristiti u vazdušnom transportu, pomorskom, teretnom sa velikim kamionima, kao alternativu dizel gorivu i mlaznim gorivima zasnovanim na fosilima. Amazon je ranije u janaru takođe investirao u kompaniju Infinium.

Kompanija je odbila da otkrije koliko je uložila u svaki od ovih od start-up-ova. Ranije je bilo reči se iznosi kreću od stotina hiljada do miliona dolara. Kompanija je ranije rekla da je 2 milijarde dolara namenjenih fondu „početna obaveza“, signalizirajući da bi fond mogao da raste.

Investicije dolaze dok investitori ulažu novac u start-up-ove koji rade na rešavanju klimatskih promena. Prema istraživanju koje je sproveo Dealroom, start-up kompanije u oblasti klimatskih tehnologija do sada su ove godine prikupile 32 milijarde dolara, što je nivo koji je već premašio celu 2020. godinu za globalna ulaganja u klimatske tehnologije.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,