Data centri 2024

Nove FB slušalice omogućiće igranje igrica sa umetnutim avatarima

Na Facebook Connect 2021, Mark Zuckerberg predstavio je Project Cambria – VR slušalice novog doba koje će, zbog specifičnosti pristupa kombinovanja AR i VR, koštati skupo. Procenjuje se da će proizvod, koji je još uvek u fazi razvoja, biti dostupan iduće godine.

PCPress.rs Image

Most između VR i AR

Cutting-edge tehnologija, korišćena za ove slušalice, predstavlja korak bliže izgradnji mosta između virtuelne i nadograđene realnosti. Slušalice će imati visoku rezoluciju i full-color video prolaz ka ekranima, što omogućuje ne samo predstavu fizičkog prostora u koji je korisnik uključen, nego i dodatak u vidu AR (augmented reality) funkcija.  Zahtevno kombinovanje VR i AR, odrediće i visinu cene ovog proizvoda, ali se već najavljuje da će biti visoka.

Uzevši u obzir da će se koristiti nove optičke tehnologije, slušalice će izgledati tanje od postojećih. Novi senzori, koji upravljaju poboljšanim funkcijama praćenja, ovaj put preuzimaju, algoritamski obrađuju, rekonstruišu i nadograđuju fizičku realnost.

Slušalice imaju mogućnost praćenja mimike lica i očiju i umetanja avatara koji će, na osnovu pomenute mogućnosti, oponašati mimike i gestove korisnika u digitalnoj stvarnosti. Kako ova funkcija ne bi nalikovala običnim digitalnim video- konferencijama, Facebook je najavio korišćenje Horizon Home-a za Oculus iskustvo, što će korisnicima pomoći da pozovu “umetnute” prijatelje (avatare) da se druže, igraju igrice, gledaju filmove i izlaze. Zadnje je vreme došlo.

Pročitajte i:  Facebook menja svoju ciljnu grupu

Izvor: Tom’s Hardware, Facebook’s annual AR/VR conference

 

 

 

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,