Amazon krivi tehničku grešku zbog izlaganja informacija o kupcima

E-commerce gigant Amazon je danas informisao neke od svojih korisnika da je veb sajt kompanije možda izložio njihova imena i mejl adresu, što je učinilo informacije javno dostupnim. Amazon je to pripisao tehničkoj grešci i rekao da je problem od tada popravljen. Nije jasno koliko je ljudi bilo pogođeno ovim problemom.

PCPress.rs Image

Čini se da izlaganje podataka nije rezultat upada u sistem ili na veb sajt Amazon-a, a količina izloženih informacija izgleda da je minimalna, ali situacija je i dalje daleko od idealne. Nije jasno da li je neko pristupio izloženim korisničkim imenima i mejl adresama. Ako su informacije iz Amazon-a nabavljene u zlonamerne svrhe, izložene mejl adrese se mogu koristiti za pokretanje phishing napada.

Amazonovo otkrivanje izlaganja podataka je prilično nezadovoljavajuće. Čak i ako je pitanje relativno manje izlaganje, kako se čini, Amazonov mejl korisnicima je vrlo kratak i nema mnogo detalja. Ne objašnjava kada se desila greška, koliko dugo su informacije bile izložene ili da li je bilo ko imao pristup njima. Kompanija se čak nije ni izvinila zbog problema.

Pročitajte i:  Amazon i neograničena pretplata na dostavu namirnica 

Iako je greška koja je prouzrokovala izlaganje podataka možda popravljena, Amazon je u zadnje vreme nailazio na neke probleme sa privatnim korisničkim informacijama. Prošlog meseca kompanija je otpustila zaposlenog koji je prodavao mejlove kupaca. Ranije ove godine, prijavljeno je da su prodavci trećih strana stupali u kontakt sa zaposlenima u Amazonu i ponudili im mito u gotovini u zamenu za interne podatke i mejl adrese najboljih recenzenata Amazona.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,