Amazon ne prihvata nove AWS kupce u Rusiji i Belorusiji

Kompanija je promenila politiku tokom vikenda.

PCPress.rs Image

AWS se distancira od Rusije

Još jedan važan internet igrač menja svoj odnos sa Rusijom zbog invazije te zemlje na Ukrajinu. Tokom vikenda, Amazon je tiho prestao da prihvata nove kupce Amazon Web Services u Rusiji i Belorusiji, prema izveštaju New York Times-a. Kompanija je najavila promenu u ažuriranju u na blogu koji je objavljen prošle nedelje.

„S obzirom na trenutne događaje i neizvesnost i nedostatak kredita koji su trenutno dostupni u Rusiji, u ovom trenutku ne prihvatamo nove ruske AWS kupce“, rekao je portparol Amazona.

U praksi, malo je verovatno da će taj potez imati veći uticaj na Rusiju. To je zato što je Amazon već imao postojeću politiku prema kojoj ne posluje sa ruskom vladom. Takođe nema nijedan centar za podatke ili kancelarije u Rusiji. Pored toga, od svojih najvećih AWS kupaca u zemlji, Amazon napominje da su većina multinacionalnih kompanija sa lokalnim razvojnim timovima.

Ipak, prema odluci se vidi da se još jedna velika američka tehnološka kompanija distancira od Rusije. Poslednjih dana su se Cogent Communications i Lumen, dva najveća američka provajdera interneta, povukli iz Rusije. To je potez za koji se očekuje da će poremetiti i usporiti internet konekciju u zemlji.

Pročitajte i:  Amazon otpušta nekoliko stotina zaposlenih

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,