BIZIT plus

Kako omogućiti predviđanje teksta za hardversku tastaturu u Windows 10

Predviđanje teksta je jedna od najkorisnijih funkcija koje svaki operativni sistem može da ponudi.

PCPress.rs Image

Vodič o tome kako omogućiti predviđanje teksta za hardversku tastaturu na Windows 10

Ne samo da štedi vreme, već i ispravlja vaše pravopisne greške zbog kojih bimoglo da vam bude neprijatno na društvenoj mreži ili zvaničnom dokumentu. Windows 11/10 takođe nudi predviđanje teksta, ali je ograničeno na softverske tastature koje se prvenstveno koriste na tabletima. Predviđanje teksta je ugrađena funkcija u svim operativnim sistemima. Ovo je opciona funkcija i Microsoft ima za cilj da pruži pomoć korisnicima u učenju engleskog jezika, obrazovanjeu i pristupačnosti pomoću ove funkcije. Kada je omogućena, kada kucate pomoću hardverske tastature, videćete novi kursor sa tekstom koji možete da izaberete pomoću miša ili tastature. Windows 10 takođe ima ovu vrstu funkcije za prepoznavanje teksta.

Međutim, do sada ste ovu funkciju mogli da koristite samo za softversku tastaturu, koja se uglavnom koristila na Windows tabletima. Od Windows 10 verzije 1803, možete omogućiti predviđanje teksta za hardversku tastaturu u Windowsu 10. Čini se da ljudi zaboravljaju kako se određene reči pišu. U ovim situacijama, predviđanje teksta može biti korisna metoda, jer pomaže tako što predlaže reči koje želite da unesete. Zbog toga možete brzo da ispravite (automatski ispravite) reči koje ste pogrešno napisali dok kucate. Ako želite da dobijete predloge reči i emodžija dok kucate bilo gde u Windows 10 pomoću hardverske tastature, sledite ove korake:

  • Otvorite configuration.
  • Kliknite na Devices.
  • Kliknite na Write.
  • U “Hardware keyboard” sekciji, isključite prekidač Show text suggestions as I type.

Nakon što dovršite korake, kucanje bilo gde pomoću hardverske tastature daće vam tri predloga teksta, uključujući predlog emodžija, ako je primenljivo. Dok kucate, možete da izaberete predloge pomoću miša ili koristite strelicu nagore da pređete na predloge, zatim koristite strelice nalevo i nadesno da izaberete reč i pritisnete enter da je nalepite. Pored opcije za prikazivanje predloga teksta, možete da uključite i opciju automatskog ispravljanja za pogrešno napisane reči da biste dodali automatsko ispravljanje za hardversku tastaturu.

Izvor: Bollyinside

Facebook komentari:
Računari i Galaksija