ePlaneta

Amazon obustavlja pristup Prime Video u Rusiji

Takođe neće primati nove porudžbine za igru ” New World ” u Rusiji.

PCPress.rs Image

Amazon ima jasan stav po pitanju Rusije

Amazon zauzima još jači stav protiv Rusije nakon njene invazije na Ukrajinu. Kompanija je saopštila da će obustaviti isporuke proizvoda u Rusiji i Belorusiji, kao i da će obustaviti pristup Prime Video u Rusiji. Pored toga iako je možda manje uticajno, Amazon takođe neće primati više porudžbina za svoj MMO New World u Rusiji.

„Za razliku od nekih drugih američkih provajdera tehnologije, Amazon i AWS nemaju centre podataka, infrastrukturu ili kancelarije u Rusiji, a mi imamo dugogodišnju politiku da ne poslujemo sa ruskom vladom“, navodi kompanija.

Takođe, Amazon je rekao da neće prihvatati nove AWS pretplatnike u Rusiji i Belorusiji. Jači stav kompanije nije previše iznenađujući, jer su mnoge druge tehnološke kompanije poput Apple-a, Google-a i Microsoft-a takođe preduzele akcije protiv Rusije.

Iako je ruska industrija e-trgovine doživela eksplozivan rast poslednjih godina, njome uglavnom dominiraju lokalni trgovci na malo kao što su Wildberries.ru i Ozon.ru, dok se Amazon još uvek takmiči sa njima.

Pročitajte i:  Amazon će investirati 1,3 milijarde dolara u Francusku

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,