BIZIT plus

Amazon patentirao novu verziju asistenta koji brine o zdravlju i emotivnom stanju korisnika

Amazon je patentirao novu verziju svog virtuelnog asistenta Alexa, čija je osnovna funkcija briga o zdravlju korisnika, a tako što registruje promene u zdravstvenom stanju, te vlasniku nudi lekove u slučaju bolesti.

PCPress.rs Image

Nova verzija asistenta će neophodne podatke dobijati iz analiziranja glasa, te emocionalnog stanja korisnika, a kako bi ovaj dobio informacije o promenama koje ukazuju na celokupno zdravstveno stanje. Jedan od primera koji su navedeni u patentu prikazuje korisnicu koja kašlje dok komunicira sa svojim Amazon Echo uređajem, te asistenta koji joj prvo preporučuje porciju pileće supe koja je dobra za prehladu, da bi potom ponudio da joj naruči lek za kašalj preko Amazon-ovog servisa.

Tako novi servis neće morati da od korisnika traži informacije o njihovom zdravlju, već će zaključke donositi samostalno, pa će moći i da emituje reklame za određene lekove, a na osnovu dijagnoze koju je postavio. Nova Alexa će na osnovu analize glasa moći da donosi zaključke i o emotivnom stanju korisnika, te da registruje kada su ovi umorni ili kada im je dosadno, da bi preporučivala načine koji bi mogli da im pomognu da poprave raspoloženje.

Pročitajte i:  Digital Day 2024: Oblikujte budućnost veštačke inteligencije

PCPress.rs Image

Pored opcija koje se tiču brige o zdravlju, u patentu je navedena i ona koja bi korisnicima nudila reklame na osnovu raspoloženja u kojem se nalaze, pa je naveden primer u okviru kojeg neki muzičar može da plati reklamu za svoj album, a koja bi se korisnicima puštala samo kada su umorni ili kada im je dosadno.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari: