Amazon ponovo uspostavlja obavezne maske

„Nadamo se da će ovakav pristup trajati samo tokom zime”, saopšteno je iz kompanije.

PCPress.rs Image

Maske opet na snazi

Radnici u Amazon-ovim značajnim skladištima ponovo će morati da nose maske. Promena dolazi pošto su slučajevi u SAD ponovo porasli zbog visoko prenosive varijante Omicron virusa i primenjivaće se na sve „operativne objekte, FC centre, centre za sortiranje i stanice za isporuku“.

Amazon je uveo proveru temperature i maske za lice u aprilu prošle godine. To je omogućilo pojedincima koji su 14 ili više dana nakon svoje konačne doze vakcine, mogli da budu oslobođeni tih obaveza. Tu odluku su, neki radnici, videli kao preuranjenu.

„Možete da izaberete da nosite sopstvenu dvoslojnu, višekratnu ili jednokratnu platnenu prekrivku za lice, sve dok je u skladu sa bezbednosnim zahtevima na lokaciji (bez dugih šalova ili marama)“. „Maske za lice će vam biti dostupne kada uđete u zgradu.”

Kompanija je napisala da se nada da će zahtev trajati samo tokom zime.

Iako je pohvalno to što kompanija pokušava da smanji prenos virusa tokom svoje najprometnije sezone, Amazon nema najbolju evidenciju kada su u pitanju mere predostrožnosti za COVID.

Radnici na nekoliko lokacija izrazili su zabrinutost da nisu bili obavešteni kada je pozitivan slučaj otkriven u njihovim objektima. U Kaliforniji je kompanija kažnjena sa 500.000 dolara zbog „skrivanja” slučajeva od radnika.

Pročitajte i:  SAD povlači licence Intela i Qualcomma za prodaju čipova kompaniji Huawei

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari: