BIZIT plus

Amazon razmatra kupovinu lanca bioskopa

Jeff Bezos, CEO Amazon-a, razmatra kupovinu Landmark Theatres, lanca bioskopa u vlasništvu Mark Cuban-a. Gigant u internet prodaji se je u trci sa drugim potencijalnim kupcima za kupovinu Landmark Theaters. Dogovor još uvek nije postignut, a može se desiti da do njega ni ne dođe.

PCPress.rs Image

Kupovina lanca bioskopa bi predstavljala novu komponentu u Amazonovm ambicioznom planu da postane jedan od giganta u sektoru zabave i filmova. Gigant u e-trgovini je planirao da prošle godine da potroši 4,5 milijardi dolara na streaming program, što nije mnogo manje od rivala Netflix-a, koji je u iste svrhe potrošio 6 milijardi dolara.  Međutim, dok je Netflix-ov biznis streaming filmova i serija, Amazon se bavi prodajom različitih proizvoda, a sa širenjem opsega poslovanja nadaju se da će privući potrošače u svoj ekosistem uređaja, aplikacija i drugih usluga, što otežava prelazak na usluge konkurenata.

Streaming servisi nisu mnogo respektovani od strane Holivudske elite, a Steven Spilberg je rekao da filmovi koji su poput Netflix-ovih i Amazon-ovih nikada ne bi trebali da budu u konkurenciji za Oskara. S druge strane, Amazon studio je dobio tri Oskara u 2017. godini, uključujući priznanja za najboljeg glumca i najbolji originalni scenario za film Manchester by the Sea

Kupovina lanca bioskopa bi mogla da pomogne Amazonu u poboljšanju reputacije ove kompanije u filmskoj industriji.

Pročitajte i:  Netflix obustavlja reklame u Vijetnamu

Izvor: CNet

Facebook komentari: