ePlaneta

Amazon stoji iza misteriozne donacije

Otkriveno je da je Amazon zapravo misteriozni donator koji je poklonio 310.000 dolara dobrotvornoj organizaciji koja podržava nezavisne prodavce knjiga u Velikoj Britaniji i Irskoj. Kompanija je ovo učinila nakon apela da se pomogne ovoj industriji koja je ugrožena zbog epidemije Korona virusa.

amazon misteriozni donator

Epidemija ugrozila knjižare i štamparsku industriju

Epidemija Korona virusa ugrozile je mnoge privredne grane, a na to nisu ostali imuni ni štampari, knjižare i svi oni koji se bave proizvodnjom i trgovanjem knjigama. Zbog toga je upućen javni apel da se ovoj zajednici pomogne kako bi što pre prevazišla probleme izazvane globalnom epidemijom.

Amazon je novac donirao dobrotvornoj organizaciji koja daje novac kompanijama koje se bave prodajom, izdavanjem, distribucijom i štampanjem knjiga. Iako su i druge kompanije pomogle, definitivno najveća donacija stigla je iz Amazona, u vrednosti od ukupno 310,000 dolara.

Iako poslednje dve nedelje Amazon ima probleme sa zatvaranjem magacina, otpuštanjem radnika zbog javnih izjava, ali i mnogih drugih problema koji su vezani za Korona virus, ipak dolazi do lepih gestova. Jeff Bezos je privržen knjigama, ne zaboravimo da je Amazon isprva bio prva online prodavnica knjiga, pre nego je postao svetski kongrlomerat.

Pročitajte i:  Amazon pod istragom u Velikoj Britaniji

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: