Računari i Galaksija

Da li je pandemija korona virusa donela i nešto pozitivno?

Znamo da vam je već dosta članaka sa lošim vestima o korona virusu, pa ćemo se potruditi da ovaj bude nešto drugačiji. U situaciji kada je poslovanje većine firmi drastično smanjeno, a nekih i potpuno obustavljeno, teško je govoriti o pozitivnim stranama pandemije. Ipak, neki tvrde da je pandemija postala motor digitalizacije preduzeća, što postavlja pitanje: Da li svi možemo da se adaptiramo situaciji?

PCPress.rs Image

Jedna stvar je sigurna. Nedavni događaji su pokazali da je online prisustvo neophodno u modernom poslovanju, čak i ako je vaš posao potpuno „offline“. Ko nije imao razrađenu online strategiju, prošao je mnogo gore od konkurencije koja je na vreme shvatila prednosti digitalnog poslovanja.

Internet prisustvo kao prilika

Posao je stao, prihoda nema… Treba li obustaviti aktivnosti na promociji i sačekati bolje dane? Ne, naprotiv. Korišćenje interneta u doba izolacije je drastično povećano, što znači da je i vaša ciljna grupa sada online, sa mnooooogo više slobodnog vremena i da je pravi trenutak da im se predstavite ili da ih podsetite na svoje postojanje. I ako niste u mogućnosti da odmah unovčite svoj trud, kontakti koje napravite i baza koju sad stvorite će vam pomoći da se mnogo brže oporavite kad sve ovo prođe. Čak i ako nemate firmu, možete višak slobodnog vremena iskoristiti za promociju svojih veština i hobi pretvoriti u izvor dodatne zarade. Ovo je vreme kada dojučerašnji anonimci postaju zvezde. Ko zna, možda vam hobi jednog dana postane i glavni posao.

Pročitajte i:  Kako odabrati hosting?

PC Press broj 275

Popust na hosting uslugu

Ako ste tek sad odlučili da digitalno „oživite“, prvi korak na tom putu je sajt. Da bi vam olakšali taj korak u kompaniji SuperHosting su odlučili da ponude zanimljiv paket, u kome, pored popusta od 60% na hosting uslugu, dobijate i besplatnu registraciju .RS domena. Ušteda je zaista velika. Više informacija možete naći na sajtu SuperHostinga.

Čak i ako imate svoj sajt, treba obratiti pažnju na par stvari. Ovakve situacije mogu dovesti do naglog skoka u popularnosti sajta, a uz sve lepe stvari koje to donosi, mogu se javiti i problemi. Recimo, lako možete “probiti” ograničenja postojećeg hosting paketa, pa vam treba pouzdan hosting koji će brzo reagovati na vaš zahtev za promenu paketa i prilagođavanje većem opterećenju.

Pored toga, brzina učitavanja sajta je od presudnog značaja, jer većina ljudi nema strpljenja i već posle nekoliko sekundi čekanja će otići dalje. Spor sajt će biti i lošije rangiran u Google pretrazi, što može drastično uticati na posećenost i broj novih korisnika/kupaca vaših usluga ili proizvoda. Najčešće korišćena platforma za sajtove danas je WordPress, a pomenuti SuperHosting ima nekoliko sjajnih alata za ubrzavanje sajta, koje možete naći OVDE.

Pročitajte i:  Prilagođena hosting rešenja koja nudi Orion telekom

I za kraj, koliko god da kasnite sa online nastupom, mnogo je bolje da to uradite danas nego sutra.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,