PC Press Studio

Amazon ukida Comixology aplikaciju

Amazon je počeo da obaveštava korisnike Comixology-ja da više neće moći da čitaju stripove u aplikaciji od 4. decembra. Comixology se spaja sa aplikacijom Kindle, a biblioteke korisnika će uskoro biti dostupne samo preko ove druge. Ovaj potez ograničava propast Comixology-ja koja je počela pre skoro dve godine, kada je Amazon počeo da uklanja izvorne karakteristike i opštu upotrebljivost platforme kako bi se uklopio sa sopstvenim ekosistemom.

PCPress.rs Image

Comixology neće postojati od 4. decembra

Aplikacija Comixology će zvanično biti mrtva od 4. decembra, navodi Amazon. Od tog trenutka, svi stripovi, manga i grafički romani koje je korisnik kupio ili pozajmio na Comixology-ju živeće isključivo u aplikaciji Kindle. Iako Amazon kaže da će stvari poput napretka čitanja biti sinhronizovane, moraćete ponovo da preuzmete sve u Kindle aplikaciji ako želite da nastavite gde ste stali, čak i na istom uređaju. Postoje filteri za gledanje samo „Stripovi i manga“ ili „Knjige“, ​​za sve one koji nisu oduševljeni što je sve pomešano.

Iako ukidanje aplikacije možda nije u potpunosti iznenađenje za dugogodišnje korisnike, to je sigurno nevolja. Amazon je vlasnik Comixology-ja od 2014. godine, ali je tek poslednjih godina zaista počeo da nameće svoj uticaj na proizvod na primetan način.

Pročitajte i:  Amazon obučava LLM sa 980 miliona parametara

Verzija Comixology-ja u pretraživaču je ugašena početkom 2022. godine, a alternativa – korišćenjem aplikacije Kindle ili Amazonovog sopstvenog čitača zasnovanog na pretraživaču – učinila je mnogo stripova manje-više nečitljivim. Integracija sa Amazon prodavnicom omogućila je nezgodno iskustvo pretraživanja kada tražite određene naslove, posebno u početku. A početkom 2023. godine, Amazon je otpustio hiljade zaposlenih, uključujući osoblje Comixology-ja, signalizirajući propast za budućnost usluge.

Ubuduće, proces kupovine stripova preko Amazonovog izloga Comixology-ja biće isti. Pretplate na Comixology Unlimited takođe će ostati netaknute, navodi Amazon.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: