BIZIT plus

Amazon ulaže dodatnih 2,75 milijardi u Startup Anthropic

Anthropic je pristao da koristi Amazon Web Service data centre za pokretanje nekih svojih operacija i da koristi Amazonove kompijuterske čipove.

PCPress.rs Image

Amazon ulaže dodatnih 2,75 milijardi dolara u Anthropic čime dovršava posao koji je sklopio prošle godine za podršku u pokretanju veštačke inteligencije i proširenje partnerstva između kompanija. Ova infuzija dovodi ukupnu Amazonovu investiciju u Anthropic na 4 milijarde dolara. Kao deo tog posla, Amazon ima prava da uloži dodatna sredstva u obliku konvertibilne novčanice, pod uslovom da to učini pre kraja marta.

Kao deo povezivanja, Anthropic je pristao da koristi Amazon veb usluge za napajanje nekih svojih operacija i da koristi Amazonove kompjuterske čipove napravljene po meri. Anthropic se obavezao da će koristi čipove od Google i još jednog bliskog partnera.

Anthropic je povezan sa više velikih tehnoloških kompanija, uključujući Google, koji se pridružio rundi finansiranja od 450 miliona dolara prošlog maja. Google i Amazon su partneri Antrhopic u računarstvu u oblaku.

Izvor: gadgets360.com

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Funkcija „Uređivanje“ je uvedena za beta testere za Google poruke
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *