BIZIT plus

Amazon utrostručio svoju zaradu u prvom kvartalu 2021. godine

Amazon je više nego udvostručio svoju dobit u prvom kvartalu 2021. godine. Kompanija je objavila svoju neto dobit u vrednosti od 8,1 milijardi dolara tokom prvog kvartalnog perioda, što je 224% više u odnosu na isti period prethodne godine. Ukupna neto prodaja iz ovog kvartala porasla je za 44% u odnosu na prošlu godinu na 108,5 milijardi dolara.

Amazon triplirao svoju zaradu u prvom kvartalu 2021. godine.

Velike promene u rukovodstvu kompanije krajem 2021. godine

Vodeća svetska platforma za e-trgovinu trenutno ima gotovo savršeno svetsko poslovanje. Amazon Web Services zabeležio je neto prodaju od 13,5 milijardi dolara tokom prvog kvartala, što je 32% više u odnosu na prošlu godinu. Još jedan od značajnijih događaja svakako je rast broja pretplatnika na Amazon Prime-u, koji sada broji preko 200 miliona korisnika, što je više od 70% u odnosu na 2020. godinu. Uprkos pandemiji Covid-19, Amazon i dalje očekuje neto prodaju između 110 i 116 milijardi dolara, što je porast od 24% do 30% u odnosu na isti period prethodne godine.

Kompanija je najavila da će potrošiti milijardu dolara da poveća plate svojim radnicima, dok nastavlja sa angažovanjem nove radne snage koja trenutno broji 1,3 miliona ljudi širom sveta. Događaji koji će se desiti krajem ove godine doneće velike promene u rukovodstvu kompanije, jer se njen osnivač Jeff Bezos povlači sa funkcije, a zameniće ga trenutni izvršni direktor Amazon Web Services-a, Andy Jassy.

Pročitajte i:  Nikad sami u kupovinu: Amazon dobio novog AI šoping asistenta

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: