Disney napravio i predstavio „pravi“ lightsaber

Disney je konačno dao prvi uvid u svoj “pravi” svetlosni mač koji se uvlači i izvlači, novim video snimkom koji prikazuje mač u akciji.

PCPress.rs Image

Svetlosna sablja, stvarno!

Da podsetimo kompanija je počela da nagoveštava u aprilu, a kao što se priča za ovu novu igračku nisu potrebna nikakva plastična sečiva. Umesto toga mač ima svetleće sečivo koje se uvlači i izvlači iz drške (inače prilično normalnog izgleda), što je verodostojno svetlećim mačevima koje smo gledali u filmovima.

Najava ne ulazi previše u detalje oko toga kako mač zapravo funkcioniše, ali neki snalažljivi umovi na internetu su uspeli da sastave okvirnu ideju iz prijave patenta koje je Disney podneo. U suštini nova oštrica funkcioniše skoro kao modifikovani, motorizovani metar na razvlačenje, uvlačeći i produžujući parče plastike i LED svetla kako bi imitirala efekat aktiviranja mača.

Nove sablje, kako se očekuje, biće deo Disney-evog predstojećeg Star Wars: Galactic Starcruiser hotela, koji obećava da će zauzeti primat nad Galaxy’s Edge parkom i proširiti ga na interaktivnu avanturu Ratova zvezda u stilu serije Westworld.

Pročitajte i:  Fortnite - dve nove Lego igre 

Disney kaže da su nove sablje još uvek u fazi rada kompanije Walt Disney Imagineering Research and Development, ali će verovatno biti spremne da ih gosti kupe kada hotelsko iskustvo Galactic Starcruiser bude pokrenuto 2022. Naravno, još nema reči o ceni, ali s obzirom na to da Disney „redovni“ svetlosni mačevi već koštaju 200 dolara po komadu u Galaxy’s Edge, očekuje se da će nadograđeni modeli koštati negde u tom rangu (ako ne i više).

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,