ERP 2024

Amazonova skladišta pogođena Korona virusom

U skladištima kompanije Amazon počeo je da se širi Korona virus. Priča se da je do sada obolelo njih 11-oro, ali se sumnja na daleko veći broj ljudi.

PCPress.rs Image

Broj obolelih uticaće na rad magacina Amazona

Lokalni mediji objavili su danas da se u Amazonu suočavaju sa sve većim brojem obolelih od Korona virusa u njihovim magacinima. Do sada je potvrđeno 11 slučajeva, a očekuje se da će ih biti još. Poslednja u nizu je osoba koja radi u Amazonom skladištu u Njujorku. Neke od lokacija gde su se pojavili slučajevi Korona virusa Amazon je privremeno zatvorio, međutim do sada se suzdržavao od masovnih zatvaranja.

Širenje ovog virusa dodatno unosi zabrinutost kod zaposlenih radnika, koji su ranije istakli da bi Amazon trebalo više pažnje da usmeri ka zaštiti svojih zaposlenih u magacinima širom Sjedinjenih Američkih Država. Kako bi se sprečila ili bar umanjila pojava nezadovoljnih korisnika, Amazon je već obavestio posetioce njihove web stranice da će duže čekati na isporuku dobara i da odaberu dostavu sa dužim rokom ako njihove potrebe nisu hitne.

Pročitajte i:  Kanada uzima pet procenata od prihoda streaming platformi

CNN je objavio da je Amazon za toaletni papir stavio datum isporuke polovinom aprila, dok će kupci na termometre čekati do početka maja, zbog gužvi koje su se pojavile. Potražnja trenutno premašuje ono koja se događa svake godine oko praznika Black Friday. Zašto je bitno da se Amazonov sistem online prodaje ne uruši, govori podatak da on sam predstavlja 39% kompletne industrije e-trgovine.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,