AMD Fusion APU-ovi hardverski podržavaju Flash Player 10.2

AMD-Fusion-FlashAMD nisko-potrošni APU-uovi, i diskretni GPU-ova omogućavaju hardversku-akceleraciju HD video prikaza

AMD je objavio da je, danas objavljeni, Adobe® Flash® Player 10.2, u potpunosti podržan na svim PC platformama pokretanim nisko-potrošnim AMD Fusion Akceleratorskim Procesorskim Jedinicama (APU-ovima), s čim su korisnicima dodatno unapređene sposobnosti video prikaza.

AMD i Adobe su zajednički radili na unapređivanju performansi hardverske akceleracije i omogućavanju 1080p visoke-definicije (HD) video prikaza na svim uređajima baziranim na AMD 2011 nisko-potrošnoj platformi (prethodno poznatoj pod kodnim imenom "Brazos"), kao i na svim drugim platformama koje koriste AMD grafiku. Objavljivanjem Flash Player 10.2, omogućene su unapređene sposobnosti prikaza videa u 1080p rezoluciji na svim AMD-ovim nisko-potrošnim, C-Serije i E-Serije, procesorima, uključujući C-30, C-50 i E-350, i pruženo je daleko živopisnije iskustvo video prikaza svim korisnicima HD netbukova, notbukova i tabličnih računara.

"AMD i Adobe su zajednički radili na uklučivanju tehnologije AMD Akcelerisanog Paralelnog Procesovanja putem Flash Player 10.2 kako bi se korisnicima pružilo daleko bolje i živopisnije iskustvo," kaže Džon Tejlor (John Taylor), director sektora Klijentskih Proizvoda i Softverskog Marketinga, u AMD-u. "Adobe nastavlja sa radom na daljim unapređenjima i razvoju vrhunskog sistema isporuke video sadržaja putem Interneta, i dalje ostaje platforma broj jedan u isporuci video sadržaja putem Interneta. Upotrebom snage hardverske video akceleracije, novi plejer daje prikaz videa sa boljim izgledom i performansama nego što je to ikada bio slučaj do sada."

Pročitajte i:  Povećajte kapacitet RAM memorije Asus-ovim ažuriranjem BIOS-a za Intel i AMD matične ploče

"Svakim novim softverskim osveženjem mi dodatno unapređujemo Flash Player kao bi što bolje iskorišćavao moćne procesorske tehnologije koje stvaraju kompanije poput AMD-a,” kaže Anup Murarka, direktor, Proizvodnog Marketinga, Flash Platforme u Adobe-u. “Ova verzija Flash Player-a, uključivanjem pristupa hardverskoj akceleraciji videa duž celog pajplajna, pruža najbolji-u-klasi prikaz videa preko celog ekrana i u Internet pretraživačima. Naš cilj je da konstantno pružamo bogato korisničko iskustvo kako na PC-ju tako i na bilo kom drugom uređaju, što nam je postalo moguće zahvaljujući saradnji sa partnerima poput AMD-a."

Unapređeni Prikaz putem Grafičke Hardverske Akceleracije

Napredne performanse isporuke videa sa Adobe Flash Player 10.2 je učinjeno mogućim putem StageVideo API-a, koji omogućavanjem hardversku akceleracije duž celog pajplajna, programerima nudi nove sposobnosti pomoću kojih su u prilici da na veb sajtovima prikažu lepši video material sa boljim performansama na svim uređajima i svim internet pretraživačima. Hardverska video akceleracija Stage Video-m omogućava veb sajtovima sa podrškom za striming pomoću Stage Video-a, da isporuče striming videa brzim pristupom snažnom GPU-u unutar AMD Fusion APU-a. Ovaj novi model grafičke hardverske akceleracije minimalizuje zauzeće CPU-a tokom prikaza videa, povećavajući efikasnost i glatkoću prikaza.

Pročitajte i:  AMD-ovi server CPU-ovi stižu na glavne PC matične ploče  

Pored podrške AMD Fusion familiji APU-ova, AMD i Adobe su zajedničiki radili i na uključivanju podrške akceleracije Adobe Flash Player 10.2 na AMD Radeon™ diskretnim GPU-ovima. AMD Radeon GPU-ovi nude podršku za Stage Video, kao i GPU preuzimanje, kojim se povećavaju performanse. AMD grafika nudi sposobnost video post-procesovanja kako bi se pružilo izvanredno HD iskustvo.

Flash Player 10.2 će biti akcelerisan na notbukovima i desktop platformama sa AMD grafikom, uključujući:

· ATI Radeon™ HD 4000 i HD 5000 Serije grafiku i AMD Radeon™ HD 6000 Serije grafiku

· ATI Mobility Radeon™ HD 4000 Serije grafiku (i naprednije) i AMD Radeon™ HD 6000M Serije

· ATI Radeon™ HD 3000 Serije integrisanu grafiku (i naprednije)

· ATI FirePro™ V3750, V5700, V7750, V8700 i V8750 grafičke akceleratore (i naprednije)

AMD

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,