AMD: “Svako je filmska zvezda” sa VISION Tehnologijom

Kratki film Gorana Markovića sa Mikijem Manojlovićem u glavnoj ulozi, prikazan na Kanskom festivalu, povodom lansiranja nove AMD “VISION” Tehnologije, premijerno je prikazan i promovisan u Beogradu, gde je i snimljen

AMD_Vision_MG_0583 BEOGRAD, Srbija —18. Maj. 2010 — Na ovogodišnjem filmskom festival u Kanu, AMD – globalni lider u najmodernijim komjuterskim tehnologijama je lansirao najnoviju “VISION” Tehnologiju. U svrhu promocije značaja i mogućnosti “VISION” Tehnologije, prikazan je kratki film sa Mikijem Manojlovićem, a u režiji Gorana Markovića. Kompletna proizvodnja filma je urađena u Srbiji. Tim povodom regionalno zastupništvo kompanije AMD, koje pokriva kompletnu Adriatik regiju, je upriličilo koktel za domaće medije. Tom prilikom je prikazan i kratki film “Svako je Filmska zvezda”, a novinarima se obratio proslavljeni glumac i zvezda filma – Miki Manojlović.Prvi put predstavljena oktobra prišle godine, “VISION” tehnologija iz AMD-a je razbila kalup koji je dvadeset godina primenjivan u komunikaciji sa krajnjim korisnikom, u procesu objašnjavanja šta je to što kupuje prilikom nabavljanja računara. Umesto ustaljenog i totalno obesmišljenog pristupa kroz “megaherce” i “tehničke specifikacije”, “VISION” tehnologija iz AMD-a se fokusira na ono što je svakom korisniku modernih kompjuterskih tehnologija zapravo najbitnije – korisnički ugođaj i pozitivno i svrsishodno iskustvo koje korišćenje računara omogućava.

Pročitajte i:  Kako maksimizirati performanse vašeg računara bez nadogradnje hardvera

Sa promocijom “VISION” Tehnologije za 2010, na najprestižnijem svetskom festivalu sedme umetnosti, AMD simbolično stavlja do znanja da niz tehnoloških inovacija koje sinergetski čine “VISION” Tehnologiju, predstavlja osnovu za neprevaziđeni doživljaj u korišćenju računara. Taj doživljaj se najlakše može uporediti sa iskustvom koje na sve nas ostavlja magija filma, kada bivamo uvučeni u dimenziju koja se nalazi između percepcije svakodnevne realnosti i umetnosti pokretnih slika.

Kako bi na najadekvatniji mogući način predstavio mogućnosti i značenje “VISION” Tehnologije, AMD se udružio sa renomiranim imenima srpske i evropske kinematografije – Goranom Markovićem i Mikijem Manojlovićem u projektu kreiranja nesvakidašnjeg kratkog filma – “Svako je filmska zvezda”. Gospodin Miki Manojlović, koji je igrao u dva filmska ostvarenja koja su osvajala zlatnu palmu u Kanu, imao je sledeće da kaže u vezi svog učešća u ovom projektu:

“Raduje me što sam deo ovog projekta jer su kompjuteri danas gotovo postali druga priroda. “VISION” Tehnologija iz AMD-a predstavlja jedno impresivno iskustvo naročito u domenu zabave, kako fotografije tako i filma. Obraća se velika pažnja na detalje i zbog neverovatne fotografije i izuzetno izražajnog videa izgleda veoma bajkovito te se korisnik oseća kao filmska zvezda prolazeci kroz razne virtuelne avanture”

Pročitajte i:  AMD ostvaruje značajne dobitke u segmentu desktop CPU-a u odnosu na Intel u prvom kvartalu 

Obzirom na činjenicu da je jedan globalna kompanija sa poslovnim jedinicama u desetinama zemalja širom sveta, odlučila da baš u Srbiji napravi promotivni film za svoju novu “VISION” tehnologiju, gospodin Nedeljko Kovačević, PR kompanije za područje Adriatik regije je istakao sledeće:

“AMD je posebno zadovoljan činjenicom da je kompletna produkcija i post-produkcija ovog izuzetno ambicioznog projekta urađena u Srbiji i Beogradu gde se nalazi regionalno zastupništvo za područje Adriatik regije. Najviši stepen profesionalizma i kvaliteta u realizaciji celokupnog projekta je upravo i opredelio AMD da ovaj kratki film snimi u Srbiji.”

Prilikom produkcije korišćena je najmodernija filmska oprema poput digitalne HD kamere sposobne za snimanje 20000 sličica u sekundi. U postprodukciji su implementirani izuzetno sofisticirani specijalni efekti koji svojom suptilnošću i transparentnošću samo pojačavaju magijski utisak proistekao iz glumačke virtuoznosti i rediteljskog senzibiliteta.

Sličan “specijalni” efekat u svakodnevnom životu ima i VISION tehnologija iz AMD-a. Ona svojim mogućnostima i performansama obezbeđuje da se komunikacija sa voljenima, slušanje muzike i gledanje filmova, kreiranje foto albuma, dizajniranje, projektovanje, komponovanje, igranje… umesto nečega što bi nazvali radom, zaista pretvori u uživanje i uvek neponovljivo iskustvo.

Pročitajte i:  AMD-ovi server CPU-ovi stižu na glavne PC matične ploče  

Evo kako gospodin Miki Manojlović doživljava i koristi AMD “VISION” Tehnologiju:

“Često sam zbog prirode svog posla odvojen od porodice. Koristeći moj AMD “VISION” laptop, kada sam na putu zbog snimanja, mogu da razgovaram sa svojom porodicom o tome šta mi se dešava na setu, čak i da im pokažem na kratko kako se snima film…”

Kratki film “Svako je filmska zvezda” sniman je u visokoj definiciji (HD 720p) i možete da ga pogledate na sledećoj Internet stranici:

· http://sites.amd.com/uk/vision/Pages/cannes.aspx

Facebook komentari: