AMD: “Svako je filmska zvezda” sa VISION Tehnologijom

Kratki film Gorana Markovića sa Mikijem Manojlovićem u glavnoj ulozi, prikazan na Kanskom festivalu, povodom lansiranja nove AMD “VISION” Tehnologije, premijerno je prikazan i promovisan u Beogradu, gde je i snimljen

AMD_Vision_MG_0583 BEOGRAD, Srbija —18. Maj. 2010 — Na ovogodišnjem filmskom festival u Kanu, AMD – globalni lider u najmodernijim komjuterskim tehnologijama je lansirao najnoviju “VISION” Tehnologiju. U svrhu promocije značaja i mogućnosti “VISION” Tehnologije, prikazan je kratki film sa Mikijem Manojlovićem, a u režiji Gorana Markovića. Kompletna proizvodnja filma je urađena u Srbiji. Tim povodom regionalno zastupništvo kompanije AMD, koje pokriva kompletnu Adriatik regiju, je upriličilo koktel za domaće medije. Tom prilikom je prikazan i kratki film “Svako je Filmska zvezda”, a novinarima se obratio proslavljeni glumac i zvezda filma – Miki Manojlović.Prvi put predstavljena oktobra prišle godine, “VISION” tehnologija iz AMD-a je razbila kalup koji je dvadeset godina primenjivan u komunikaciji sa krajnjim korisnikom, u procesu objašnjavanja šta je to što kupuje prilikom nabavljanja računara. Umesto ustaljenog i totalno obesmišljenog pristupa kroz “megaherce” i “tehničke specifikacije”, “VISION” tehnologija iz AMD-a se fokusira na ono što je svakom korisniku modernih kompjuterskih tehnologija zapravo najbitnije – korisnički ugođaj i pozitivno i svrsishodno iskustvo koje korišćenje računara omogućava.

Pročitajte i:  Koliko je brz overklokovani Intel i9-9900K?

Sa promocijom “VISION” Tehnologije za 2010, na najprestižnijem svetskom festivalu sedme umetnosti, AMD simbolično stavlja do znanja da niz tehnoloških inovacija koje sinergetski čine “VISION” Tehnologiju, predstavlja osnovu za neprevaziđeni doživljaj u korišćenju računara. Taj doživljaj se najlakše može uporediti sa iskustvom koje na sve nas ostavlja magija filma, kada bivamo uvučeni u dimenziju koja se nalazi između percepcije svakodnevne realnosti i umetnosti pokretnih slika.

Kako bi na najadekvatniji mogući način predstavio mogućnosti i značenje “VISION” Tehnologije, AMD se udružio sa renomiranim imenima srpske i evropske kinematografije – Goranom Markovićem i Mikijem Manojlovićem u projektu kreiranja nesvakidašnjeg kratkog filma – “Svako je filmska zvezda”. Gospodin Miki Manojlović, koji je igrao u dva filmska ostvarenja koja su osvajala zlatnu palmu u Kanu, imao je sledeće da kaže u vezi svog učešća u ovom projektu:

“Raduje me što sam deo ovog projekta jer su kompjuteri danas gotovo postali druga priroda. “VISION” Tehnologija iz AMD-a predstavlja jedno impresivno iskustvo naročito u domenu zabave, kako fotografije tako i filma. Obraća se velika pažnja na detalje i zbog neverovatne fotografije i izuzetno izražajnog videa izgleda veoma bajkovito te se korisnik oseća kao filmska zvezda prolazeci kroz razne virtuelne avanture”

Pročitajte i:  Review: Acer Nitro 5 - Ryzen laptop u punom sjaju

Obzirom na činjenicu da je jedan globalna kompanija sa poslovnim jedinicama u desetinama zemalja širom sveta, odlučila da baš u Srbiji napravi promotivni film za svoju novu “VISION” tehnologiju, gospodin Nedeljko Kovačević, PR kompanije za područje Adriatik regije je istakao sledeće:

“AMD je posebno zadovoljan činjenicom da je kompletna produkcija i post-produkcija ovog izuzetno ambicioznog projekta urađena u Srbiji i Beogradu gde se nalazi regionalno zastupništvo za područje Adriatik regije. Najviši stepen profesionalizma i kvaliteta u realizaciji celokupnog projekta je upravo i opredelio AMD da ovaj kratki film snimi u Srbiji.”

Prilikom produkcije korišćena je najmodernija filmska oprema poput digitalne HD kamere sposobne za snimanje 20000 sličica u sekundi. U postprodukciji su implementirani izuzetno sofisticirani specijalni efekti koji svojom suptilnošću i transparentnošću samo pojačavaju magijski utisak proistekao iz glumačke virtuoznosti i rediteljskog senzibiliteta.

Sličan “specijalni” efekat u svakodnevnom životu ima i VISION tehnologija iz AMD-a. Ona svojim mogućnostima i performansama obezbeđuje da se komunikacija sa voljenima, slušanje muzike i gledanje filmova, kreiranje foto albuma, dizajniranje, projektovanje, komponovanje, igranje… umesto nečega što bi nazvali radom, zaista pretvori u uživanje i uvek neponovljivo iskustvo.

Pročitajte i:  AMD najavio Threadripper 2 "budžetske" procesore za 29. oktobar

Evo kako gospodin Miki Manojlović doživljava i koristi AMD “VISION” Tehnologiju:

“Često sam zbog prirode svog posla odvojen od porodice. Koristeći moj AMD “VISION” laptop, kada sam na putu zbog snimanja, mogu da razgovaram sa svojom porodicom o tome šta mi se dešava na setu, čak i da im pokažem na kratko kako se snima film…”

Kratki film “Svako je filmska zvezda” sniman je u visokoj definiciji (HD 720p) i možete da ga pogledate na sledećoj Internet stranici:

· http://sites.amd.com/uk/vision/Pages/cannes.aspx

Facebook komentari: