ERP 2024

AMD uskoro isporučuje još grafičkih kartica RX 6000 serije

AMD planira da obezbedi da dodatne grafičke kartice serije RKS 6000 budu dostupne u prvom kvartalu 2021. godine.

PCPress.rs Image

Svaka dostupna RX 6000 sa povoljnom cenom je dobra vest

Kompanija je potvrdila da je proširila proizvodnju kako bi kartice učinili dostupnim što većem broju igrača na AMD.com na SEP. Očekuje se da će dodatne referentne kartice biti dostupne u prvom kvartalu 2021. “SEP” se’odnosi na preporučenu cenu i dok je AMD nameravao da smanji proizvodnju sopstvenih reference boards za Big Navi GPU-ove, problemi sa zalihama koji su pogodili grafičke kartice, doveli su do odluke da se nastavi proizvodnja AMD-ovih kartica. AMD je tu odluku doneo još u decembru 2020. godine, a zatim se pojavio još jedan izveštaj u januaru 2021. godine koji je izneo tvrdnju da će Radeon RX 6800, 6800 XT i 6900 XT reference boards biti dostupni na AMD website-u po sticker cenama tokom prvog kvartala.

Dakle, dobra vest je potvrdu  AMD-a da se ove kartice ’očekuju’ u dodatnim količinama u prvom kvartalu, što bi moglo da znači da će biti dostupne možda kasnije u februaru, uz malo sreće.

Pročitajte i:  AMD ostvaruje značajne dobitke u segmentu desktop CPU-a u odnosu na Intel u prvom kvartalu 

Druga stvar je koliko će trajati te zalihe kada budu vezane za preporučenu maloprodajnu cenu – sigurno se neće dugo zadržavati na policama. Snabdevanje „što više igrača“ je prilično nejasna formulacija, pa ostaje da se vidi tačno o kojim se količinama radi.

Izvor: Techradar

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,