BIZIT 2022

Američka vlada bi mogla da zatraži da se 5G oprema proizvodi izvan Kine

Kada je reč o proizvodnji, mnoge kompanije širom sveta, ne samo SAD, okreću se Kini. To je zato što je Kina poznata po svojoj jeftinoj proizvodnji, zbog čega im mnoge kompanije autsorsuju usluge kako bi povećale svoje profitne marže i smanjile svoje troškove. Međutim, američka vlada bi mogla da razmotri neke promene u toj praksi kada je reč o 5G opremi.

PCPress.rs Image

Prema izveštaju The Wall Street Journal-a, američka vlada razmišlja o tome da postavi zahtev da se 5G oprema proizvodi izvan Kine. Čini se da je to eskalacija u trgovinskom ratu između dve zemlje, gde ne samo što je američka vlada zabranila upotrebu Huawei opreme, već su kompaniju stavili na crnu listu tako da ne može da posluje sa američkim kompanijama.

Sada se čini da ko god bude snabdevao američke kompanije sa 5G opremom, čak i ako nisu kineske kompanije, mora da se suoči sa zahtevom da njihova oprema ne može da bude proizvedena u Kini. Ovo je bitno, jer bi u tom slučaju postojeće kompanije trebalo da počnu da grade proizvodne pogone izvan Kine, što nije samo skupo, već bi oduzelo i vremena.

Pročitajte i:  Kina priprema pravila za autonomna vozila

Prema Michael Wessel-u, koji je član U.S.-China Economic and Security Review Commission, „dok se primarni problemi nacionalne bezbednosti odnose na kineske firme, oprema proizvedena od strane bilo koje firme koja posluje u Kini ima veći rizik od ranjivosti zbog pristupa osoblja i objektima.“

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,