Američka vlada pokušala da “ugasi” Bitkoin

Teoretičari zavera već neko vreme spekulišu o tome da vladi Sjedinjenih Američkih Država, te vladama nekih drugih zemalja, smeta sloboda koju nudi Bitkoin, pa se pričalo i o tome da će se u nekom trenutko sigurno pokušati sa gašenjem. Bitkoin je privukao pažnju još pri prvom skoku vrednosti, kada su pojedini korisnici preko noći postali milioneri, što sigurno mnogima nije bilo po volji, a naročito kada su počele da niču i druge kriptovalute.

PCPress.rs Image

Da teorije zavere nisu uvek bez osnova u realnosti dokazalo je i to što je tužiteljka i ekspert za kriptovalute – Katie Haun – još 2012. godine dobila zadatak da se pozabavi time kako bi Bitkoin mogao da se ukine. Kako je objasnila u intervjuu koji je nedavno dala za CNBC, to je bio prvi put da je uopšte čula za Bitkoin, da bi u narednih pet godina uz pomoć Coinbase-a postala ekspert za ovu temu. Svaki pokušaj gašenja kriptovaluta doživeo je neuspeh, a zbog toga što nije bilo moguće da se, kako kaže Haun, „krivično goni neka valuta.“

Pročitajte i:  PayPal otpušta 2.500 radnika

PCPress.rs Image

To da se američka vlada protivi usvajanju kriptovaluta postalo je još očiglednije sa dolaskom Donalda Trumpa, koji je pre nekog vremena na Twitter-u napao Facebook zbog planova za Libra kriptovalutu, te je zajedno sa Bitkoinom nazvao „neregulisanim valutama.“ Libra je na poteškoće naišla i tokom prošle nedelje, kada je PayPal napustio grupu, a mnogi ističu da to što se događa podseća na neprilike sa kojima se i Bitkoin susretao u početku, pa ostaje da se vidi kako će ova, te druge valute napredovati u budućnosti, i kako će se vlade odnositi prema tome.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,