BIZIT plus

Američki AI giganti prihvatili bezbednosne mere Bele kuće

Microsoft, Google i OpenAI su među liderima u američkom prostoru veštačke inteligencije koji su se obavezali na određene mere zaštite za svoju tehnologiju, nakon pritiska Bele kuće. Kompanije će dobrovoljno pristati da se pridržavaju brojnih principa, iako će sporazum isteći kada Kongres usvoji zakon koji reguliše AI.

PCPress.rs Image

Predsednik Džo Bajden se sastao sa liderima kompanija

Bajdenova administracija se fokusirala na to da kompanije sa veštačkom inteligencijom razvijaju tehnologiju odgovorno. Zvaničnici žele da budu sigurni da tehnološke firme mogu da inoviraju u generativnoj veštačkoj inteligenciji na način koji koristi društvu bez negativnog uticaja na bezbednost, prava i demokratske vrednosti javnosti.

U maju se potpredsednica Kamala Haris sastala sa izvršnim direktorima OpenAI, Microsofta, Alphabeta i Anthropica i rekla im da imaju odgovornost da se postaraju da njihovi proizvodi veštačke inteligencije budu bezbedni. Prošlog meseca, predsednik Džo Bajden se sastao sa liderima na terenu kako bi razgovarali o pitanjima veštačke inteligencije.

Činjenica je da je ovo dobrovoljan sporazum koji naglašava poteškoću koju zakonodavci imaju da održe korak sa tempom razvoja veštačke inteligencije. Nekoliko zakona je predstavljeno u Kongresu u nadi da će regulisati AI. Jedan ima za cilj da spreči kompanije da koriste zaštitu iz Odeljka 230 kako bi izbegle odgovornost za štetan sadržaj generisan veštačkom inteligencijom, dok drugi nastoji da zahteva da politički oglasi uključuju otkrivanje podataka kada se koristi generativna veštačka inteligencija.

Pročitajte i:  AI botovi kao kuriri u svemiru

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: