Analogue Pocket: Retro konzola iz snova

Nostalgija je moćan pokretač, i u životu i u igri. Kompanija Analogue to vrlo dobro zna, pa odatle konzole koje svojim retro izgledom utiču na kupce.

PCPress.rs Image

Iako nove igre kao što je Halo Infinite privlače pažnju većeg dela igrača, postoje i oni koji se zanimaju za stare naslove, pa se vraćaju klasičnim igrama. Često se dogodi da se igrač razočara, budući da je u detinjstvu mnogo toga bilo lepše, pa i doživljaj omiljenih video igara.

PCPress.rs Image

Analogue je tu da se postara da se to ne dogodi, a već je zaslužan za kvalitetan hardver  koji omogućava igranje starih video igara. Počeo je s NES igrama, da bi se kasnije proširio i na SNES, Sega Genesis, a uskoro i TurboGrafx-16. Koncept je jednostavan – iako su neke stare igre dobro ostarile, pa su i dalje zanimljive, hardver nije. Analogue nudi hardver uz pomoć kojeg mogu da se igraju i danas.

Pocket košta 220 dolara, a nudi slične mogućnosti za stare naslove. Liči na stare uređaje, pa je poput „plastične cigle“ koja se drži vertikalno dok se igra neka igra. Ipak ima daleko bolji ekran od starih uređaja – LCD displej od 3,5 inča napravljen od Gorilla Glassa, s rezolucijom 1600 × 1440. Zadovoljstvo može da počne.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,