Analogue Pocket uz moderan OS nudi i posebne opcije

Još uvek ne postoji tačan datum objavljivanja odloženog Analogue Pocket-a, ali Analogue želi da igračima predstavi AnalogueOS, novi prilagođeni softver koji će napajati Pocket kad god stigne.

Analogue Pocket uz moderan OS nudi i posebne opcije

Nove funkcije neće biti dostupne na početnom AnalogueOS 1.0

AnalogueOS ima minimalistički dizajn u stilu piksela koji će vas uvesti u igre što je lakše moguće. Postoji nova funkcija „Library“ sa masovnom bazom podataka koju je kompanija izgradila od temelja sa ciljem da posluži kao sveobuhvatna istorijska arhiva za retro igre. Igrači će moći da istražuju istoriju klasičnih igara i programera, razvrstanih po regionima, sistemu, izdavaču itd. Nova funkcija će takođe omogućiti igračima da ubace okvir ili naslovne ekrane za igre koje igraju. Ali jedna od najzanimljivijih karakteristika je ono što Pocket naziva „Memories“, koja omogućava igračima da učitavaju stanja čuvanja direktno u kertridž i sa njega, pa čak i da ih dele sa drugim igračima kako bi ih ubacili u svoje kertridže.

„Memories“ će takođe omogućiti igračima da sačuvaju i dele snimke ekranaAnalogueOS će ponuditi razne alate za praćenje igranja, uključujući evidentiranje koliko dugo i kada ste igrali određene igre. Međutim u najavi Analogue-a postoji mnogo upozorenja. Na primer, iako sve funkcije biblioteke, sećanja i praćenja zvuče odlično, one neće biti dostupne na početnom AnalogueOS 1.0, već će se pojaviti kasnije. Osim toga, kada funkcija „Library“ stigne, ona će podržavati samo igre Game Boy Advance, Game Boy Color, Game Boy, i Game Gear.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: