ePlaneta

Android 11 je i dalje najpopularniji Androd OS

Google periodično objavljuje statističke informacije o globalnoj upotrebi Android telefona. U obzir uzimaju telefone koji su se nakačili na Play Store u periodu od sedam dana pre pravljenja preseka stanja. Prema najnovijim podacima, objavljenim 30 maja 2023. godine, Android 13 je trenutno instaliran na nešto manje od 15 procenata aktivnih Android telefona.

PCPress.rs Image

Istovremeno, upotreba Android 12, 11 i 10 je u laganom padu. Uprkos tome, najpopularniji Android OS je još uvek verzija 11, sa oko 23.1 procentom zastupljenosti. Ipak, trendovi pokazuju da zastupljenost verzije 13 raste veoma brzo. Od aprila, pa do početka juna ove godine, Android 13 je povećao tržišni udeo sa 12.1 procenta na 14.7 procenta.

Interesantno je da je još samo jedna verzija Android-a u porastu – Android 8 (Oreo), čija zastupljenost je u poslednja dva meseca povećana sa 6.7 na 8.3 procenta. Ipak, ako se uzme u obzir duži vremenski period, i ovaj OS je u blagom padu, jer je u januaru ove godine njegova zastupljenost bila 9.5 procenta.

Pročitajte i:  Copilot Pro: Velika pomoć i poneka briga

Izvor: 9To5Google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,