Android 12: Emotikoni kao deo modernog sveta

Svetski dan emotikona se obeležava 16. jula, a slave ga svi oni kojima je jasno koliko su simboli važni za modernu komunikaciju.

PCPress.rs Image

Google je ovaj praznik obeležio kako priliči, te najavio emoji promene koje stižu sa verzijom Android 12. Nova verzija operativnog sistema će dobiti osveženja za stotine emotikona, te će se ovi promeniti estetski, ali i funkcionalno – dobiće poboljšanja i na onim aplikacijama i platformama koje o njima do sada nisu vodile računa.

Komunikacija se danas bitno razlikuje nego pre nekoliko decenija, između ostalog i zbog toga što su emotikoni postali njen važan deo. Zbog toga je bitno da simboli izgledaju pristojno, a Android 12 donosi upravo to – tu je lepša i univerzalnija pita, bikini emoji više ne izgleda kao da ga je neko nosio tri dana, simboli koji prikazuju hranu izgledaju kao da su propisno „skuvani“, a sličica na kojoj je osoba sa zaštitnom maskom više ne izgleda kao bolesna osoba, već kao građanin koji poštuje sebe i one koji ga okružuju.

Pročitajte i:  Funkcija Android Auto-a za sumiranje tekstova dok vozite se sada uvodi

Pored navedenog, emotikoni su jasniji, lakši za tumačenje. Tu su i oni koji uključuju osobe koje su sve do skoro bile nevidljive, te građane koji se razlikuju od većine, što ukazuje na to da moderna komunikacija, bar kada je Android OS u pitanju, ide u boljem smeru – ka razumevanju i toleranciji koji su nam preko potrebni.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,