PC Press Studio

Uređaj koji se puni uz pomoć ljudskog znoja

Nosivi uređaji su sve do sada funkcionisali uz pomoć baterija, ali bi to uskoro moglo da se promeni. Naime, moderne sprave bi mogle da rade bez ograničenja, budući se radi na tome da energiju crpe iz ljudskog znoja.

PCPress.rs Image

Eksperti sa Univerziteta u San Dijegu su kreirali nosivi uređaj koji se postavlja na vrh prsta i služi kao izvor napajanja za druge uređaje koje nosi isti korisnik. Uređaj se napaja iz znoja, a eksperti tvrde da to znači da može da funkcioniše zauvek, jer se ljudska bića konstantno znoje.

Ovo nije prvi uređaj „na znoj“, ali za razliku od drugih ne zahteva znoj koji nastaje usled fizičkog napora. To znači da je daleko pogodniji za obične korisnike koji život ne provode u teretani. Obavljeni su i prvi testovi, pa je tom prilikom utvrđeno da nosiva naprava za deset sati (na primer dok korisnik spava) može da generiše 400 miližula, što mu daje dovoljno energije za 24 sata.

Pročitajte i:  Novi nosivi senzor omogućava kontinuiranu analizu znoja 

Projekat je još uvek u prvoj fazi, pa će proći još vremena dok ne dobijemo uređaj koji uz pomoć znoja može da napaja druge nosive mašine.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,