Android 13 DP2 traži odobrenje aplikacija za notifikacije

Google je objavio drugi Developer Preview za Android 13 koji uključuje veliku promenu u načinu na koji platforma isporučuje upozorenja. Aplikacije napravljene za Android 13 će morati da traže dozvolu pre nego što šalju obaveštenja.

Android 13 DP2 traži odobrenje aplikacija za notifikacije

Android 13 sada ima podršku za Bluetooth LE Audio

Aplikacija kojoj je ranije bio potreban pristup vašoj lokaciji može da je isključi ako je relevantna funkcija onemogućena ili ako dozvola više nije potrebna u Androidu 13. Nakon toga, najveće nadogradnje Developer Preview 2 uglavnom se odnose na audio. Pronaći ćete podršku za Bluetooth LE Audio koja obećava izuzetan kvalitet zvuka bez velikog uticaja na trajanje baterije. Takođe, možete pronaći MIDI 2.0 kompatibilnost koja vam omogućava da koristite USB instrumente veće rezolucije.

Biće vam potreban Pixel 4, Pixel 4a ili noviji Google telefon da biste učitali sliku sistema Android 13 DP2 van emulatora. Ukoliko želete da ovu opciju trenutno instalirate na svoj telefon, verovatno ćete se susresti sa mnogim preostalim grešakama i problemima oko kompatibilnosti. Google još uvek testira stabilnost platforme, a dovršeno izdanje će biti objavljeno tek nakon jula.

Pročitajte i:  Kako očistiti Google Play Store keš i podatke 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,