Nakon povlačenja Bitdefender Free-a, Bitdefender pokreće Antivirus Free za Windows

Sigurnosna kompanija Bitdefender objavila je prošle godine da će povući Bitdefender Free krajem 2021.

PCPress.rs Image

Kompanija je lansirala novi besplatni proizvod pod nazivom Bitdefender Antivirus Free

Iznenađujućim potezom, Bitdefender je lansirao novi besplatni antivirusni proizvod za Windows nakon što je otkazao stari samo tri meseca ranije. Kompanija je najavila lansiranje Bitdefender Antivirus Free na blogu kompanije. Post na blogu otkriva da je program kreiran od temelja. Bitdefender Antivirus Free „nudi poboljšane karakteristike, funkcionalnost i poboljšano korisničko iskustvo u poređenju sa prethodnom besplatnom verzijom“, navodi Bitdefender. Besplatni odeljak Bitdefender veb lokacije još uvek ne navodi novi proizvod. Morate da posetite link da biste otvorili stranicu za preuzimanje. Preuzimanje je malo, ali program za instalaciju zahteva internet vezu i preuzeće više od 500 megabajta kada se pokrene, pod uslovom da mu to dozvolite.

Program zahteva Bitdefender nalog. Obrazac za prijavu se prikazuje pri prvom pokretanju. Korisnici koji ne žele da kreiraju nalog samo za to mogu da deinstaliraju antivirusni proizvod odmah nakon instalacije, jer ne postoji mogućnost da ga koriste bez naloga. Prema Bitdefender-u, novi antivirus dodaje zaštitu e-pošte Outlook i Thunderbird, prilagođene opcije rasporeda skeniranja i otkrivanje eksploatacije zaštitnim funkcijama. Besplatna verzija uključuje antivirusnu zaštitu, uključujući skeniranje na zahtev uređaja na kojima je instaliran, veb zaštitu i naprednu odbranu od pretnji, koja pokušava da blokira napade nultog dana. Sigurnosni program štiti od svih naprednih pretnji prema Bitdefender-u.

Pročitajte i:  Niste sigurni da li je link legitiman? Koristite ove alate da biste bili sigurniji na internetu

Nekoliko funkcija, kao što su sanacija ransomware-a, skeniranje ranjivosti ili zaštitni zid, dostupno je samo u komercijalnim verzijama na koje se korisnici mogu pretplatiti. Interfejs je jednostavan za korišćenje, ali mnoge opcije su zaključane za besplatne korisnike. Kontrolna tabla prikazuje dve radnje, brzo skeniranje i skeniranje sistema, koje su dostupne u besplatnoj verziji, i tri, skeniranje ranjivosti, VPN i Safepay, koje nisu. U interfejsu postoji više dugmadi za nadogradnju, a izborom bilo koje od zaključanih opcija će se prikazati i opcije nadogradnje. Korisnici takođe mogu biti obavešteni o specijalnim ponudama i preporukama, što se može onemogućiti u opcijama.

Bitdefender je dobio dosta reakcije kada je najavio kraj besplatnog antivirusnog rešenja. Bitdefender Antivirus Free nudi osnovnu zaštitu od određenih vrsta pretnji. Dobra vest je da koristi isti antivirusni mehanizam kao i plaćeni proizvodi, a Bitdefender je postigao visoke rezultate u svim nedavnim testovima. Program može biti opcija za korisnike kojima ne smetaju funkcije koje nedostaju i redovni podsetnici o opcijama plaćene nadogradnje. Dostupne su besplatne probne opcije za korisnike koji žele da testiraju dodatne funkcije bez potrebe da odmah odvoje novac.

Pročitajte i:  Niste sigurni da li je link legitiman? Koristite ove alate da biste bili sigurniji na internetu

Izvor: Ghacks

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,