Android 13 i realme UI 4.0 zvanično stižu i donose potpuno novo interaktivno iskustvo

realme, najbrže rastući brend pametnih telefona na svetu, najavio je da će lansirati svoj potpuno novi korisnički interfejs UI 4.0 u okviru 10 Pro serije. Pored toga, u Evropi korisnici mogu očekivati da će realme UI 4.0 biti dostupan od marta sledeće godine za realme 10 seriju. realme UI 4.0 uključuje brojne ključne karakteristike Androida 13, te poboljšava četiri ključne oblasti: dizajn, interakciju, fluidnost i bezbednost, a kako bi pružio udobno i besprekorno korisničko iskustvo.

PCPress.rs Image

Novi dizajn i vizuelne promene

S obzirom na veliki broj aplikacija koje korisnici na dnevnoj bazi koriste, dizajniran je intuitivniji skup ikona za aplikacije kako bi korisnici na prvi pogled mogli da ih grupišu. Novi realme UI 4.0 usvaja dizajn u stilu kartica, grupišući različite segmente informacija, te i novi kontrolni centar. Pored toga, korisnici mogu da optimizuju kontrolni centar u stilu kartice kako bi brzo dobili ključne informacije. realme UI 4.0 takođe pruža nove pozadine koje korisnicima pružaju dinamičniji interfejs.

Novi način za interakciju

Pametna interakcija olakšava svakodnevno korisničko iskustvo čineći ga personalizovanim za svakog pojedinačnog korisnika. realme UI 4.0 sadrži i nove atraktivne, „uvek na ekranu“ (AOD) funkcije. Na primer, kada slušate svoje omiljene pesme na Spotify-u, muzički plejer je dostupan čak i bez otključavanja telefona, a takođe preporučiće i 4 liste pesama koje bi vam se mogle dopasti u skladu sa algoritmom.

Pročitajte i:  Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 lansiran, stiže na telefone kompanija Realme, Xiaomi, Honor

realme UI 4.0 koristi i Bitmoji koji uključuje raznovrsnije i personalizovanije „uvek na ekranu“ (AOD) animacije.

PCPress.rs Image

Efikasnost kao način života

realme UI 4.0 donosi i znatna poboljšanja u sistemskim funkcijama, te novi i moćni Dynamic Computing Engine poboljšava ukupne performanse i smanjuje potrošnju energije sistema, pružajući korisnicima dugotrajno i glatko iskustvo. Kao rezultat toga, ukupne performanse su poboljšane za 10%, dok je trajanje baterije tokom igranja povećano za 4,7%.

Pored performansi, realme je napravio optimizacije i u animacijama sa najnovijim Quantum Animation Engine 4.0, koji treba da obezbedi intuitivnije iskustvo dok se skroluje kroz aplikacije ili prelazi sa jedne na drugu.

Zaštita privatnosti

I dalje postoji opšta zabrinutost za bezbednost poverljivih podataka i privatnih fotografija, te realme UI 4.0 dolazi sa potpuno novom alatkom za privatnost pod nazivom “Private Safe”, zasnovanom na naprednom standardu šifrovanja (AES), pružajući čitav niz usluga zaštite privatnosti.

Pored toga, realme UI 4.0 je razvio novu funkciju pod nazivom „Auto Pixelate“ sa kojom korisnici mogu automatski da pikseliziraju svoje lične podatke na skrinšotovima napravljenim na nekim često korišćenim aplikacijama za razmenu poruka. Sada na skrinšotovima napravljenim na npr. aplikacijama Whatsapp ili Messenger, jednim jednostavnim klikom, korisnici svoje brige oko otkrivanja ličnih podataka ostavljaju iza sebe.

Pročitajte i:  realme je postao TOP 4 brend u Evropi i zvanično je najavio dolazak realme GT serije sa AI funkcijama

PCPress.rs Image

Nadogradnja za Android 13 u Evropi

Kao brend orijentisan pre svega na potrošače, realme ima za cilj da korisnicima donese najnoviju tehnologiju i najbolje korisničko iskustvo. Tokom novembra realme je pokrenuo Android 13 ažuriranja na širokom spektru uređaja, od flaghip modela do pametnih telefona iz početnog segmenta, uključujući GT seriju, Numeričku seriju i seriju Narzo. U isto vreme, realme radi na tome da u bliskoj budućnosti Android 13 nadogradnja stigne na sve više pametnih telefona.

Još jedna stvar: realme Projekat za ko-kreaciju vidžeta za 2022. godinu

Pre zvaničnog objavljivanja realme korisničkog interfejsa 4.0, realme je započeo projekat ko – kreacije korisničkog interfejsa za realme vidžete za 2022., tom prilikom globalni fanovi i dizajneri korisničkog interfejsa kreirali su interaktivni i inovativni dizajn za realme UI 4.0. Projekat je do sada dobio više od 1.500 kreativnih prijava iz 15 zemalja širom sveta.

Usvojene ideje biće objavljene 8. decembra na događaju lansiranja realme 10 Pro serije, a takođe tim realme korisničkog interfejsa sarađivaće sa autorima na dizajniranju i implementaciji novih vidžeta u realme UI 4.0, tako da će svi korisnici moći da iskuse ove sjajne ideje kroz OTA nadogradnju

Facebook komentari: