Data centri 2024

Android aplikacija – Parkiraj Beograd PS 1.5

Za razliku od nekih drugih „parking aplikacija“, Parkiraj Beograd PS (goo.gl/wscPc) nudi pomoć prilikom parkiranja samo u našem glavnom gradu. Iako se to na prvi pogled može činiti kao veliki nedostatak, u praksi to nije tako. Naime, program je opskrbljen dodatnim opcijama i mogućnostima koje u velikoj meri olakšavaju parkiranje automobila u saobraćajnoj džungli Beograda.

Parkiraj Beograd PS 1.5Po startovanju programa, umesto opcija i menija, dočekuje vas mapa grada sa označenom lokacijom na kojoj se trenutno nalazite. Pritiskom na prepoznatljiv taster sa slovom „P“ poziva se rutina za plaćanje. Program automatski prepoznaje zonu, setuje broj servisa na koji će se poslati SMS i iz baze vadi oznaku registarske tablice (ukoliko ste je prethodno uneli). Parametri se lako naknadno menjaju, što je od naročite koristi, na primer, ukoliko program nije pravilno odredio lokaciju na kojoj se nalazite.

Već letimičnim pregledom mape videćete da su na njoj jasno označene postojeće zone parkiranja (oblasti su obojene odgovarajućim bojama – zelenom, crvenom, plavom i žutom), ali da se tu nalaze i markeri svih većih parkirališta i garaža u gradu. Pritiskom na bilo koji od njih dobijate adresu parkinga, radno vreme, te broj trenutno slobodnih mesta. Poslednji podatak povlači se putem internet konekcije. Korisna je i lista parkirališta u krugu od 500, 1.000 ili 1.500 metara (naravno, i više) od vaše lokacije. Mogućnost navigacije ne postoji, ali…

Pročitajte i:  Android malver u lažnom Google Chrome ažuriranju

Parkiraj Beograd PS dozvoljava setovanje do dva preventivna alarma koji upozoravaju na isticanje parkinga. Ponovna uplata može da se obavi ručno ili automatski. Konačno, direktno iz programa možete pozvati info medija centar Parking servisa.

(Objavljeno u časopisu connect 29)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

2 thoughts on “Android aplikacija – Parkiraj Beograd PS 1.5

Comments are closed.