PC Press Studio

Android aplikacija – Sanovnik 1.4.2

Da li snovi zaista nešto znače, šta predstavljaju i kako ih protumačiti, pitanja su koje muče ljude stotinama godina.   Snovi su se dosad tumačili naročitim knjigama – sanovnicima, koji  sadrže predmete, događaje, akcije i načine za njihovo tumačenje. Umesto da vucarate hrpu uvezanog papira sa sobom, možete da instalirate domaći program Sanovnik (goo.gl/yWwyY)…

Sanovnik 1.4.2Kako sam autor kaže, u pitanju je elektronska verzija „Velikog srpskog sanovnika“. S obzirom na to da nam ta informacija ne znači mnogo,  više nas je interesovalo kako je program ustrojen, tj. kako se dolazi do objašnjenja za snivane pojmove. Korisnički interfejs nije preterano intuitivan niti privlačan. Početni ekran donosi slova poređana abecednim redom, što je i osnovni sistem pretrage. Ne znamo koliko tačno ima pojmova, ali ih je prilično.  Sem predmeta, tu su i razne situacije/događaji koji su često dobro opisani kako bi onaj koji traži pojašnjenje do njega lakše i došao. Za sada autor redovno osvežava program i ubacuje nove pojmove, tako da je baza svakim danom sve veća i veća. Inače, Sanovnik može da se pretražuje i klasičnim putem, tako što ćete u naročito polje upisati željenu reč ili frazu. Moramo  priznati da taj segment programa prilično dobro funkcioniše i „ume“ da prepozna pojmove u kontekstima.

Sanovnik omogućava i da vodite kratke beleške o snovima. Pored naročitog pojma (i pripadajućeg objašnjenja) mogu stajati datum i kratka beleška korisnika. Zabeleškama se, inače, pristupa iz sekcije Moji snovi. Konačno, ono što ste snevali, direktno iz programa možete proslediti na Facebook.

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect#28)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: