Android korisnici u USA mogu da dodaju svoju ličnu kartu u Google Wallet

Google proširuje funkciju koja omogućava korisnicima Android-a da dodaju svoj državni ID ili vozačku dozvolu u Wallet. Od pre par dana, ljudi u Arizoni, Koloradu i Džordžiji mogu da čuvaju digitalnu verziju svog ID-a u aplikaciji. Google je prvi put omogućio ovu opciju u Merilendu u junu. Apple takođe dozvoljava ljudima na određenim lokacijama da dodaju digitalnu kopiju svog ID-a u Apple Wallet.

PCPress.rs Image

Digitalni ID za sada samo na odabranim aerodromima

Za sada ćete moći da koristite digitalni ID sačuvan u Google Wallet-u na TSA PreCheck linijama na odabranim aerodromima. Google planira da omogući više načina za korišćenje digitalne verzije vašeg ličnog dokumenta kasnije ove godine, kao što je iznajmljivanje automobila putem aplikacije. Ideja je da aplikacija dobije pristup samo neophodnim informacijama, kao što su vaše ime i kvalifikovanost za vožnju.

Digitalni ID-ovi koji se dodaju u Google Wallet su šifrovani, tako da niko neće imati pristup ličnim podacima koji se tamo čuvaju osim ako ne odlučite da ih delite. Za pristup ID-u potrebna je autentifikacija kao što je otključavanje otiskom prsta. Takođe ćete moći da izaberete koja polja sa informacijama delite kada predstavite svoj digitalni ID.

Pročitajte i:  Android malver u lažnom Google Chrome ažuriranju

Da biste dodali ID koji je izdao Arizona, Kolorado, Džordžija ili Merilend u Google Wallet, vaš uređaj mora da koristi Android 8 ili noviji. Prvo otvorite aplikaciju Google Wallet, dodirnite dugme Add to Wallet, izaberite opciju lične karte i izaberite državu koja je izdala ID. Zatim ćete morati da skenirate ID i snimite brzi selfi video da biste potvrdili da ste vi osoba kojoj ID pripada. Google će zatim potvrditi autentičnost vašeg ID-a kod izdavaoca.

Ako izgubite telefon ili ga neko ukrade, možete daljinski da izbrišete svoj digitalni ID preko podešavanja Google naloga. Takođe možete da zatražite od DMV vaše države da ukloni ID iz Google novčanika.

U međuvremenu, sada je moguće kreirati digitalnu propusnicu u Google Wallet-u tako što ćete napraviti fotografiju ili snimak ekrana bilo kog bar koda ili QR koda. Cilj je da vam omogući da dodate propusnice koje Wallet izvorno ne podržava, kao što je vaša bibliotečka karta ili članstvo u teretani, u aplikaciju.

Pročitajte i:  Google će vam omogućiti da kontrolišete kursor miša svojom glavom na Androidu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: