Android: Predstavljena verzija 1.5

androidNakon što je prodato preko milion komada prvog guglfona, pojavio se prvi veliki apdejt Android platforme, što proizvođači mobilnih telefona omogućava da planiraju nove modele za naredni period.

Pored animiranih prelazala između prozora, među unapređenja se ubraja i automatsko rotiranje aplikacija pri promeni orijentacije uređaja, a korisnički interfejs svih najbitnijih funkcija (pozivanje, razmena poruka…) je dorađen. Mnogo bitnije je da su performanse poboljšane: kamera se brže pokreće, GPS lokacija se brže pronalazi, a skrolovanje je glatko. Znatno je unapređen i web browser koji sada ima internu copy/paste funkcionalnost, pretragu teksta na otvorenoj strani, izbor kodne stranice za prikaz sadržaja…

Korisnike će obradovati i da će softverska tastatura raditi u obe orijentacije ekrana, a podržana je i mogućnost instaliranja softverskih tastatura drugih proizvođača. Uveden je i koncept widgeta i live foldera za popunjavanje početnog ekrana. U pozadini je najbitnija promena upotreba Linux kernela verzije 2.6.27, a napredniji korsnici će znati da cene podršku za stereo Bluetooth vezu i automatsko uparivanje uređaja.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google će početi sa prikazivanjem AI-generisanih rezultata pretrage javno
SBB

Tagovi: , , ,