Google Chat će uskoro rezimirati razgovore na zahtev

Google izgleda priprema da lansira novu funkciju pokretanu Gemini-jem koja će vam omogućiti da zatražite brzi rezime bilo kog razgovora u Google Chatu na Androidu.

PCPress.rs Image

Google Chat će navodno dodati Gemini-powered rezimirajuće alate kako bi vas brzo ažurirali o razgovorima

Na taj način, bićete obavešteni o važnim delovima dugog razgovora, a da ne morate da pretražujete sve.

Ljudi sa PiunikaWeb-a pronašli su neke zanimljive stvari dok su kopali po Chat aplikaciji za Android. Otkrili su pomen nove funkcije nazvane Smart Summary, koja koristi veštačku inteligenciju da rezimira razgovore po zahtevu.

Iako Chat već daje automatske rezime, izgleda da će korisnici uskoro imati mogućnost da generišu rezime ručno za određene tredove, kada god to žele.

Trenutno, rezimei Chat-a možda propuste ključne tačke. Ali, sa potencijalnom funkcijom rezimea po zahtevu, moći ćete da se uključite i sami kreirate rezime kada god želite, što vam daje mogućnost kontrole onoga što je istaknuto.

Aplikacija Gmail već je nedavno dobila Gemini-powered rezime, pa ima smisla da se i Chat aplikacija uključi u akciju.

Pročitajte i:  Google je počeo da blokira veb sajtove sa vestima

Prema onome što je PiunikaWeb pronašao u kodu aplikacije, aktiviranje ovih rezimea u Chatu će biti lako. Samo ćete morati da pritisnete i zadržite pritisak na razgovoru i verovatno kliknete na dugme.

Važno je imati na umu da ove rezimee pripremaju AI modeli, i kao i kod bilo kog AI-ja, mogu postojati neka ograničenja. Google Chat će se pobrinuti da korisnici znaju da ovi rezimei neće uvek biti precizni i da oni nisu Googleovi stavovi, što je prilično standardna izjava za AI u današnje vreme.

Osim toga, korisnici će imati priliku da daju povratne informacije o rezimeima, što će pomoći Googleu da fino podešava tačnost i efikasnost Geminija tokom vremena.

Mogućnost rezimiranja razgovora kada god želimo je sjajna nova funkcija za aplikaciju. S obzirom na to da se AI rezimei već uvode za Gmail na vebu i uskoro na Androidu, samo je pitanje vremena kada će se proširiti na sve aplikacije u paketu Google Workspace.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *