PC Press Studio

Android trikovi: Efikasan rad

Android uređaj često koristimo da prekratimo vreme, ali kada poželimo da ga primenimo u poslu, vreme postaje dragoceno. Naučimo da ga optimalno iskoristimo…

Android-Settings-BatteryStatusni ekran

Traka na vrhu ekrana je ključ za najvažnije Android funkcije. Jednim potezom spuštamo statusni ekran i pregledamo izlistane novosti: pored propuštenih poziva, nepročitanih SMS poruka ili email-ova, tu su i obaveštenja o novim verzijama aplikacija ili operativnog sistema.

Da biste otvorili konkretnu stavku, samo je pipnite, a ako želite da to obaveštenje uklonite, povucite ga prstom ka desnoj ivici ekrana. Na nekim uređajima postoji i opcija Clear kojom brišete sva obaveštenja sa statusnog ekrana.

Ograničeni podaci, ograničen račun

Mobilnom operatoru plaćate količinu prenetih podataka tokom meseca, i nije dobro da tu količinu premašite inače račun može neprijatno da vas iznenadi. Zato kliknite na Settings / Data usage pa proverite – Android prikazuje koliko je podataka koja aplikacija u datom periodu prenela preko 3G mreže.

Možete podesiti kada obračunski period počinje (obično 1. u mesecu) i ograničiti količinu prenetih podataka u toku obračunskog perioda. Računica telefona se može (minimalno) razlikovati od računice operatora, što je u romingu prilično opasno – zato uvek ostavite neku rezervu.

Pročitajte i:  Chameleon Android malver može isključiti otključavanje otiskom prsta kako bi ukrao vaš PIN

Ko troši baterije?

Da biste efikasnije koristili bateriju, morate da znate ko su najveći potrošači energije. Kada uđete u Settings / Power / Usage ili Settings / Battery možete da vidite koliko struje troše MP3 plejer, WLAN i ostali, i da ih po potrebi isključite. Zatim možete da izaberete opciju Power saver i konfigurišite pojedinačne elemente.

Ovo je samo deo onoga što možete uraditi na svom Androidu. Ostale savete i trikove koji će vam pomoći da poboljšate efikasnost rada na smartfonu, pronađite u časopisu Moj Android 2.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

One thought on “Android trikovi: Efikasan rad

Comments are closed.