Android trikovi: Efikasan rad

Android uređaj često koristimo da prekratimo vreme, ali kada poželimo da ga primenimo u poslu, vreme postaje dragoceno. Naučimo da ga optimalno iskoristimo…

Android-Settings-BatteryStatusni ekran

Traka na vrhu ekrana je ključ za najvažnije Android funkcije. Jednim potezom spuštamo statusni ekran i pregledamo izlistane novosti: pored propuštenih poziva, nepročitanih SMS poruka ili email-ova, tu su i obaveštenja o novim verzijama aplikacija ili operativnog sistema.

Da biste otvorili konkretnu stavku, samo je pipnite, a ako želite da to obaveštenje uklonite, povucite ga prstom ka desnoj ivici ekrana. Na nekim uređajima postoji i opcija Clear kojom brišete sva obaveštenja sa statusnog ekrana.

Ograničeni podaci, ograničen račun

Mobilnom operatoru plaćate količinu prenetih podataka tokom meseca, i nije dobro da tu količinu premašite inače račun može neprijatno da vas iznenadi. Zato kliknite na Settings / Data usage pa proverite – Android prikazuje koliko je podataka koja aplikacija u datom periodu prenela preko 3G mreže.

Možete podesiti kada obračunski period počinje (obično 1. u mesecu) i ograničiti količinu prenetih podataka u toku obračunskog perioda. Računica telefona se može (minimalno) razlikovati od računice operatora, što je u romingu prilično opasno – zato uvek ostavite neku rezervu.

Pročitajte i:  Android malver i lažna bezbednosna ažuriranja

Ko troši baterije?

Da biste efikasnije koristili bateriju, morate da znate ko su najveći potrošači energije. Kada uđete u Settings / Power / Usage ili Settings / Battery možete da vidite koliko struje troše MP3 plejer, WLAN i ostali, i da ih po potrebi isključite. Zatim možete da izaberete opciju Power saver i konfigurišite pojedinačne elemente.

Ovo je samo deo onoga što možete uraditi na svom Androidu. Ostale savete i trikove koji će vam pomoći da poboljšate efikasnost rada na smartfonu, pronađite u časopisu Moj Android 2.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

One thought on “Android trikovi: Efikasan rad

Comments are closed.