Android trikovi: Samo vaše radno okruženje

Svaki Android uređaj može da bude unikatan: vreme je da prilagodite korisničku površinu svog smartfona.

touchwiz-android-app-galleryAplikacije na ekranu

Kako biste početni ekran popunili vidžetima i aplikacijama, pritiskajte neko prazno mesto na početnom ekranu sve dok se ne otvori novi prozor. Kod Samsung Touchwiz interfejsa izaberite stavku Apps and Widgets i postavite element tako što ćete ga prstom prevući na željeno mesto. Kod Sony Xperia uređaja u desnom gornjem uglu ekrana pojavljuje se mali znak plus, dok HTC Sense i LG Optimus UI otvaraju specijalno prozorče. Dodirnite željeni elemenat i postavite ga na ekran.

Programi u folderima

Da biste organizovali aplikacije u foldere, prevucite simbol jedne aplikacije preko druge. Android automatski otvara folder koji možete da imenujete. Kod Touchwiz-a nakon dužeg pritiska na početni ekran izaberite opciju Folder i prevucite aplikaciju.

Specijalni prikaz vidžeta

HTC i LG nude specijalan prikaz vidžeta koji znatno olakšavaju personalizaciju. Pritisnite neko slobodno mesto na početnom ekranu sve dok se ne otvori prozorče. U gornjem delu ekrana videćete početne ekrane, u sredini su raspoložive aplikacije, a u donjem delu je traka s opcijama. Izaberite (dole) želite li da postavite aplikaciju ili vidžet, skrolujte (gore) do željenog ekrana i izaberite (u sredini) element koji želite da postavite.

Pročitajte i:  Microsoft više neće dozvoljavati korišćenje Android aplikacija na Windows-u

Podešavanje glavnog menija

Da biste promenili raspored aplikacija u glavnom meniju ili uredili nov folder, pritisnite kontekstni taster s menijem (u zavisnosti od modela, to je senzorski taster ispod ekrana ili softkey u desnom gornjem uglu glavnog menija). Rasporedite ikone ili ih položite jednu preko druge kako biste napravili folder u glavnom meniju (kod Samsung Touchwiz interfejsa se za pravljenje foldera koristi zasebna stavka u meniju). Kod izvorne verzije Android-a nije moguće podešavati glavni meni; sve instalirane aplikacije su poređane abecednim redosledom.

Ovo je samo deo onoga što možete uraditi na svom Androidu. Ostale savete i trikove koji će vam pomoći da unapredite korisničku površinu svog smartfona, pronađite u časopisu Moj Android 2.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

1 thoughts on “Android trikovi: Samo vaše radno okruženje

Comments are closed.