Računari i Galaksija

Anthropic objavio Claude 2

Samo pet meseci nakon što je Anthropic debitovao sa svojim ChatGPT rivalom, Claude-om, kompanija se vratila sa ažuriranom verzijom koja obećava duže odgovore, detaljnija razmišljanja, manje halucinacija i generalno bolje performanse.

PCPress.rs Image

Claude 2 znatno bolji od prethodne verzije

Ažurirana verzija, Claude 2, dostupna je za korisnike u SAD-u i Velikoj Britaniji. Sada može da obradi čak 100.000 tokena, a to je oko 75.000 reči, ili nekoliko stotina stranica dokumenata koje korisnici mogu da pregledaju i analiziraju, što je znatno više od ograničenja od 9.000 tokena prethodne verzije. U veštačkoj inteligenciji, tokeni su delovi na koje se vaš upit za unos deli tako da ih model može lakše obraditi.

Ovaj povećani kapacitet će se takođe pretvoriti u duže, nijansiranije odgovore. Claude 2 će čak moći da generiše kratke priče do nekoliko hiljada tokena. Njegove mogućnosti kodiranja su takođe poboljšane, popevši se na rezultat od 71,2% na Codex HumanEval benchmark-u, u odnosu na 56%.

Claude sistem „ustavne veštačke inteligencije“ već se rukovodi sa 10 principa pravičnosti i autonomije. Opsežna testiranja crvenog tima od objavljivanja prve verzije pretvorila su Claude-a 2 u emocionalno stabilniju i AI koju je teže prevariti. Ako ste već pretplaćeni na Claude 1.3 API, odlična vest, automatski ćete biti prebačeni na Claude 2 bez dodatnih troškova.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,