BIZIT plus

TikTok uvodi pristupni ključ za prijavljivanje za iOS uređaje

Pristupni ključ još uvek nije dostupan u SAD.

PCPress.rs Image

Pristupni ključevi se smatraju sigurnijom opcijom

Lista aplikacija trećih strana koje podržavaju prijavu putem lozinke na iPhone-u porasla je za još jedan, zahvaljujući TikTok-u. Korisnici TikTok-a će sada imati opciju da se prijave sa svojim pristupnim ključem povezanim sa njihovim Apple ID-om. To žnači da mogu lako da uđu na svoj nalog koristeći Face ili Touch ID. Pristupni ključevi se smatraju sigurnijom opcijom od prijavljivanja lozinkom, pošto se sastoje od para kriptografskih ključeva.

Jedan od ključeva je javni ključ koji je povezan sa veb lokacijom ili uslugom, dok je drugi privatni ključ koji se čuva samo na uređaju korisnika. Usluge i aplikacije kao što je TikTok nemaju pristup tom privatnom ključu. Korisnici ne mogu da ga kopiraju ili prosleđuju ključeve. Zbog toga su pristupni ključevi otporniji na kršenje podataka i sajber napade. iOS uređaji potvrđuju identitet korisnika za prijavljivanje koristeći njihove biometrijske podatke pre nego što upare njihov privatni ključ sa javnim ključem određene usluge.

Pročitajte i:  TikTok pojačava borbu protiv lažnih vesti

Da biste mogli da koristite pristupne ključeve za TikTok na iPhone-u i iPad-u, uređaj mora da koristi najnoviju verziju iOS-a. Njihov iCloud Keychain takođe mora biti omogućen, jer Apple čuva pristupne ključeve u svom sistemu za upravljanje lozinkama. Zatim, dvofaktorska autentifikacija mora biti uključena za Apple ID.

TikTok će ovog meseca početi da pruža podršku za pristupne ključeve određenim regionima u Aziji, Africi, Australiji i Južnoj Americi. TikTok je saopštio da će ova funkcija biti dostupna i na drugim lokacijama i na drugim operativnim sistemima ubrzo. Najpre će stići Severne Amerike i biće dostupna na Android uređajima. Korisnici TikTok-a koji dobiju pristup opciji za prijavu mogu je aktivirati tako što će otići na svoj profil na dnu aplikacije, a zatim pristupiti podešavanjima i opciji privatnost. Odatle, treba da pristupe opciji “Account” i zatim izaberu “iCloud passkey” kako bi videli ekran za podešavanje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,